Malta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hop On Hop Off

Malta,
Malta


Deze keer me niet ingelezen over de bestemming. Pakketreis. Het plan is om een buskaart te regelen en zo het eiland te verkennen. Hoor ik bij aankomst van de hostess dat Arriva de benen heeft genomen met achterlating van het materieel en dat eigenlijk niemand nu weet over het hoe en wat en dat er geen garanties zijn op vervoer. Op de deur van 'Informatie' hangt bordje 'back in 10 min'. Nou dan kijken we in het hotel wel verder. Echter, de receptie kon ons er geen info over geven en verwijst ons naar de bushalte. Daar wel busnummers, stopplaatsen en eindbestemmingen. Maar niet echt voldoende om er de sightseeing mee te plannen. De wifi in het hotel is voor onbepaalde tijd out of order. Volgende dag bij de dame achter de excursiebalie navraag gedaan. Ook zij erg negatief over de huidige situatie met de bussen. Wij besluiten om bij haar de Noord (blauw), Zuid (rood) en Gozo (groen)tour te boeken van [url="http://www.maltasightseeing.com" target="_blank"]Malta Sightseeing.[/url] Hop On Hop Off met open dubbeldekkerbussen a 15€ vanwege de combi. Transfers inbegrepen. Achteraf zo hebben we ondervonden duurt de rit met de openbare bussen (1,45€ voor dagkaart) minder lang duurt dan de 2 uur met de transferbus (vanuit Paradise Bay Hotel) We konden de eerste dag zodoende pas om 11.00 met de tour aanvangen.
[url="http://www.citysightseeing.com" target="_blank"]CitySightseeing Malta [/url]is ontdek ik later is de organisatie die over de hele wereld Hop On Hop Hop Off tours aanbiedt. Hun routes zijn minder uitgebreid en Noord en Zuid zijn bij hen op 1 dag te combineren omdat hun routes 1,5 uur duren ipv 3 uur (zonder ergens uit te stappen).
Heb wel lekker veel gezien vanaf het open dak, maar ook wel veel tijd 'vermost' met wachten omdat het schema niet echt goed werd aangehouden (vanwege verkeer)
Heb overal op het eiland de openbare bussen zien rijden. Had achteraf toch ook goed gekunt. Maar verder prima tourdagen gehad. Hier de website met handige info: [url="http://www.maltabybus.com/" target="_blank"]http://www.maltabybus.com/[/url]. Alles rijdt nog volgens schema. Er wordt alleen nog gezocht naar nieuwe busmaatschappij om mee samen te werken.
Vermoedelijk zijn de financiele belangen van de excursieverkopers groter dan om de wens van de gasten zien te vervullen.