Malta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nog 3 Tips over Malta die je niet in je reisgids vindt (deel 2)

Malta,
Malta


Tip 6. De hotel/appartementen complexen op Malta zijn overwegend verouderd en niet altijd van alle gemakken voorzien, of van werkend apparatuur. Op de verschillende review-websites zie je ook altijd heel uiteenlopende beoordelingen, zelfs per complex. Mijn tip: Boek altijd een superior-kamer. Het prijsverschil is niet echt groot en het lijkt erop dat de eigenaren alleen deze superior-kamers regelmatig opknappen. Daarnaast heb je veel meer ruimte en een werkende waterkoker, over en (voor de liefhebber) strijkbout. In Glover Holiday-complex heb ik het enorme verschil zelf gezien.
Tip 7. Nog een over het verkeer. Ik schreef al eerder dat de Maltesers de toeristen graag in verwarring brengen. Zo staat op de ene rotonde je plek van bestemming wel netjes aangegeven, maar verdwijnt dan tijdelijk om een paar rotondes later weer terug te komen (in een onverwachte richting). Blijft lastig. Mijn tip: Houd de meest noordelijke (Gozo Ferry) en de meest zuidelijke (B.Bugga) plaatsen in de gaten. Zie je deze ook niet, ga zo veel mogelijk rechtdoor op de breedste weg. Uiteindelijk verschijnt ook jouw plaats van bestemming wel weer op de borden.
Tip 8. Malta kent een aantal bekende mooie zwemplaatsen, al dan niet met of zonder zandstrand. Maar ze houden er één voor de toeristen verborgen. Op weg naar Peter's Pool (ook al aardig verborgen door het ontbreken van borden op cruciale kruisingen op de landwegen) net buiten Marsaxlokk reden wij weer eens verkeerd. Na 15 minuten hobbel-de-bobbel kwamen we bij een schitterende baai met natuurlijk terrassen waarvan je zo het heldere blauwe water in kon duiken. We parkeerden onze auto om enthousiast af te gaan dalen naar de baai, toen er direct een vrouw naar ons toekwam om ons richting Peter's Pool te (ver)wijzen. Deze mooie plek (op geen enkele kaart te zien en in geen enkel boek vermeld) was duidelijk een goed bewaard geheim en niet echt voor touristen. Mijn tip; Houd op weg naar Peter’s Pool zo veel mogelijk links aan (ipv rechts richting Peter’s Pool) en je komt op een prachtig bijna verlaten zwemplek. (ps: niet verder vertellen…)