Malta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

5 tips over Malta die je niet in je reisgids vindt (deel 1)

Malta,
Malta


Tip 1: De meeste reisgidsen waarschuwen voor de gevaren van zelf autorijden op Malta. Ja, ze halen vreemd in en ja, ze rijden vrij hard en brutaal. Mijn tip: pas je aan aan het lokale rijgedrag. dus niet te afwachtend op de rotondes, langzame auto's inhalen en een beetje bumperkleven. Klinkt vreemd maar het maakt het rijden gewoon makkelijker en minder frusterend. En je kunt rekenen op begrip van de andere weggebruikers.

Tip 2: De Malteser overheid heeft er blijkbaar veel plezier in om toeristen in verwarring te brengen. zo beteken pijlen op de verkeersborden op de rotondes die naar rechts wijzen, soms rechtdoor, soms rechtsaf en soms helemaal niets. Mijn tip: laat je reisgenoot op de rotondes goed rechts naar voren kijken om alle borden te scannen. Daar heb je als bestuurder geen tijd voor omdat je in stijl de rotonde over scheurt.

Tip 3: Het lijkt dat Malta van de EU een subsidie heeft gekregen voor het plaatsen van eenrichtings-verkeersborden. Op de meest onverwachte plaatsen kom je ze tegen. Ze dwingen je een kant op, maar een nieuwe serie eenrichtingswegen leiden je telkens verder weg van je beoogde bestemming. Mijn tip: Blijf zoveel mogelijk op de grotere wegen en weg uit woonwijken. Is dit niet gelukt, negeer op een rustig stukje de borden en rijd rechtstreeks naar je bestemming. (dat moeten de Maltesen ook doen; hoe verklaar je anders dat je zelf alleen maar eenrichtingswegen tegenkomt, terwijl er een constante stroom van Malteser auto's je tegemoet komt......)

Tip 4; Ongeveer 3 van de 4 touristen op Malta komen uit Engeland. Van deze duidelijk aanwezige groep is ongeveer 80% morbide obees. Ruim 90% van deze mensen loopt roodverbrand rond in hun voorkeurskledingstuk een hemd en te korte broek. En van deze mensen leeft weer ruim 95% op een dieet van bier, sigaretten en burgers. Mijn tip; reken even uit hoe groot de kans is op een gezellige buurman....

Tip 5: The Blue Lagoon op het kleine eilandje Comino is, volgens alle reisgidsen, een van Malta's hoogtepunten. Er wordt ook wel iets gezegd over de drukte. Maar dat er eigenlijk maar 30m2 makkelijk bereikbaar zandstrand is en dat daar (vooral in het weekend) honderden mensen op willen, wordt niet vermeld.
Mijn tip: wil je niet klauteren en klimmen of zwemmen naar een ander strand, kom dan voor 09:00uur op een doordeweekse dag. Dan kun je genieten.