Het Blauwe Raam image

Het Blauwe Raam


Beste reistijd

Het Blauwe Raam
Malta
Rogers

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Het Blauwe Raam

Het weer in Malta

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Malta te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Malta? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Malta

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Malta:De beste reistijd voor Malta is mei, juni en september. De laagste maximale gemiddelde temperatuur op Malta is 15°C, de hoogste 31°C. Een lekker warm land, misschien wel té warm in de zomer. De zon schijnt dan twaalf uur per dag en door de sirocco, een warme woestijnwind, voelt het nog warmer aan. Het is dan ook aan te raden vóór de hitte op reis te gaan. Het land is redelijk dor en bruin, leuk is het daarom om in de lente te gaan wanneer de bloemetjes uitkomen en het land een fleurige uitstraling heeft.