Struga foto's & tips

'485599' door Jeanne '485599' door Jeanne

MacedoniëStruga

MacedoniëStruga

Terug in de tijd

Jeanne

Vevcani ligt 15 km. vanaf Struga, heeft 2500 inwoners en ligt op een hoogte van 900 meter boven de zeespiegel en tegen de grens van Albanië. Het plaatsje wordt omschreven als een van de mooiste van Macadonië. Het is gelegen aan de voet van de Jablanica bergketen. Het dorp is gesticht aan het einde van de 6e eeuw tot begin 8e eeuw. Het is een zeer mooi wandelgebied, er zijn vele gletsjermeren en bronnen. Voor een overnachting of een lunch is Rest. Pupin's House een aanrader, heeft een prachtig uitzicht. Mocht je naar Macadonië gaan neem dit zeker mee, je zult er geen spijt van krijgen

'484319' door MarcoSmits '484319' door MarcoSmits

MacedoniëStruga

MacedoniëStruga

Waterslang

MarcoSmits

Geweldige restaurantjes langs de Drim, het riviertje wat vanuit het Ohrid meer dwars door Struga loopt. Volop leven in het water, leuk om al die vissen tegen de stroom in te zien zwemmen. Heel gezellig is de sfeer in Struga...maar deze waterslang zorgt voor commotie. Alle restaurantgangers hingen over de kade deze slang in de gaten te houden.

'435758' door pkoelewijn '435758' door pkoelewijn

MacedoniëStruga

MacedoniëStruga

Nootjesverkoopster

pkoelewijn

Bij de uitlaat van het Ohrid meer komen veel mensen kijken. Er is een restaurant en er staan ook een aantal kraampjes. Deze dame had een nootjeskraam en stond even op te warmen in de zon. Aan haar hoofdoek te zien is zij een moslima. De bevolking van Struga bestaat voor 50 % uit moslims.

'502193' door Jeanne '502193' door Jeanne

MacedoniëStruga

MacedoniëStruga

Festival

Jeanne

Tijdens ons bezoek aan Struga zijn wij getuige van een festival, veel jonge mensen gekleed in prachtige traditionele kostuums. Deze dames zagen er zo blij en vrolijk uit zij gingen graag voor ons op de foto!

'435932' door pkoelewijn '435932' door pkoelewijn

MacedoniëStruga

MacedoniëStruga

Sluisjes in Struga

pkoelewijn

Struga ligt aan de noordkant van het Ohrid meer. Hier stroomt het water vanuit het meer naar de rivier de zwarte Drim, Op de achtergrond zie je de bergen in Albanie.

'438315' door MaJaTa '438315' door MaJaTa

MacedoniëStruga

MacedoniëStruga

Zicht op Struga.

MaJaTa

Wat is dat genieten, een heerlijke boottocht op het meer van Ohrid in Macedonië. Het meer is erg schoon en glashelder, hier kijk je uit op het plaatsje Struga. Struga wordt in tweeën verdeeld door de rivier de Drim, die hier zijn oorsprong vindt in het meer van Ohrid.

'435708' door pkoelewijn '435708' door pkoelewijn

MacedoniëStruga

MacedoniëStruga

Uitlaat

pkoelewijn

Struga ligt in Macedonië aan de noordkant van het Ohrid meer. Hier stroomt het water via sluizen het meer uit naar de rivier de Zwarte Drim, die uiteindelijk in de Adriatische zee uitmondt. Vlak voor de sluizen dit tafereel met bootjes en riet.

'482927' door MarcoSmits '482927' door MarcoSmits

MacedoniëStruga

MacedoniëStruga

Zomers buitje op Ohri

MarcoSmits

Heerlijk zonnen aan het meer van Ohrid....tot het weer ineens omslaat en dit soort beelden op je netvlies komen. De bui ging net zo snel als ie kwam, maar het was even heftig. De zwanen malen er echter niet om....die paar druppels meer of minder...

'435801' door pkoelewijn '435801' door pkoelewijn

MacedoniëStruga

MacedoniëStruga

Communistische hobby

pkoelewijn

In Macedonie vind je nog aardig wat restanten van het communistische/socialistische verleden, of zit het soms in de volksaard: de liefde voor beelden van helden?? Dit beeld van een gesneuvelde militair ( 2e wereldoorlog) stond met vele andere in een parkje langs de rivier de Zwarte Drim.

'462180' door MarcoSmits '462180' door MarcoSmits

MacedoniëStruga

MacedoniëStruga

Oud wagentje in Strug

MarcoSmits

In de bergen tussen Struga, Ohrid en Skopje zie je vele kleine dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan. De vriendelijke bevolking is erg inventief... Getuige dit ophangsysteem voor de uitlaat...

'435956' door pkoelewijn '435956' door pkoelewijn

MacedoniëStruga

MacedoniëStruga

Klassenfoto

pkoelewijn

Het is 21 mei en het schooljaar is bijna ten einde. overal zien we schoolklassen die excursies maken. Hier in Struga wordt een klassenfoto gemaakt. Het duurt wel een half uur voordat iedereen goed staat!

'482976' door MarcoSmits '482976' door MarcoSmits

MacedoniëStruga

MacedoniëStruga

Donkere Wolken boven.

MarcoSmits

In september is het prima weer normaal, maar in heel Europa lijken de seizoenen te wisselen. De onweersbui die hier over de vlag van Macedonië gaat is vele malen somberder dan de vrolijke vlag die bij de bevolking en dit mooie land past.

'329615' door antoonennelleke '329615' door antoonennelleke

MacedoniëStruga

MacedoniëStruga

Schapenherderinnetje

antoonennelleke

Zo af en toe loop je zomaar naar een heel mooi plaatje waarvan je dacht dat het niet meer bestond. Het zal gerust een hard bestaan zijn, maar om te zien is het heerlijk relaxt.