Macedonië stekker

Macedonië – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Macedonië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Macedonië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Macedonië gebruikt kunnen worden zijn : Type C en F
Stekker C
Stekker F

Informatie over Macedonië

'528189' door CBurgstad '528189' door CBurgstad

MacedoniëOhrid

MacedoniëOhrid

Zonsondergang

Tijdens de rondreis door Albanië maken we ook 3 dagen een uitstapje naar Macedonië, naar de stadje Ohrid aan het gelijknamige meer. Een toeristisch plaatsje waar het op zich prima vertoeven is. De eerste avond wandelen we langs de oever van het meer, als we plotseling overvallen worden door een stortbui. Maar net voor het donker wordt, klaart het wat op. En door wegtrekkende regen- en onweersbuien en op hetzelfde moment een ondergaande zon, krijg je schitterende beelden van dreigende luchten, snel wisselende wolkenpartijen en mooie kleuren.

'547052' door konne000 '547052' door konne000

MacedoniëOhrid

MacedoniëOhrid

Doop plechtigheid

Op de vorige foto liet ik het klooster van Svetti Naum van buiten zien. We hadden daar het geluk dat er binnen een doop-plechtigheid van een klein kind plaatsvond. Wij mochten meekijken, hetgeen een hele ervaring was. Ouders met kind op de arm, priester, die allerlei onverstaanbare teksten uitsprak. Dit alles tegen de achtergrond van de fantastisch mooie fresco's in het klooster!

'484728' door pkoelewijn '484728' door pkoelewijn

MacedoniëMeren - Prespa en Ohrid

MacedoniëMeren - Prespa en Ohrid

Uitzicht over Ohrid

mei/juni is een mooie tijd om naar Macedonië te gaan . Als je plannen maakt, bekijk dan mijn rode ster- tip van vorig jaar (te herkennen doordat er geen foto bij staat) die over het maken van excursies vanuit Ohrid gaat. Zelf klim je natuurlijk naar de burcht van Samuel vanwaar je prachtige uitzichten hebt.

Bekijk alle Macedonië foto's en tips