Reis meer, betaal minder: de 8 goedkoopste landen ter wereld image
Getty Images

Reis meer, betaal minder: de 8 goedkoopste landen ter wereld

Goedkoop reizen, wie wil het niet? Of je nu veel te besteden hebt of niet, het is fijn om te weten waar je direct naartoe kunt gaan zonder maanden te hoeven sparen. We hebben de 8 goedkoopste landen voor je uitgezocht!

Kopjes koffie van 25 cent, overnachten voor minder dan een tientje of een lunch voor twee personen van vijf euro. Dat klinkt bij elke budgetreiziger als muziek in de oren! Deze acht landen zijn volgens onze bronnen de goedkoopste bestemmingen van dit moment.

1. Oekraïne

Door het recente conflict met Rusland is de Oekraïense munt voor buitenlanders flink goedkoper geworden. Het gevolg: hotels, eten en alcohol zijn nu spotgoedkoop. Een dag in Oekraïne kost je ongeveer € 40.


2. Georgië

Voor een dagje in Georgië ben je ongeveer € 45 kwijt. Als student ben je trouwens nóg goedkoper uit in Georgië, want de meeste musea en andere soortgelijke bezienswaardigheden bieden meestal een flinke korting.


3. Macedonië

Prijzen voor eten, hotels en transport zitten volgens EU-statistieken ruim veertig procent onder het Europese gemiddelde. Voor een prinsheerlijke vakantie hoef je dus niet ver te reizen. Normaal gesproken kost een dag in Macedonië je ongeveer € 45.


4. India

Op Indiase markten hoeven budgetreizigers zich geen zorgen te maken (Foto: Pau Casals, Unsplash)

Uit eten gaan in India is spotgoedkoop, want voor een diner voor twee betaal je ongeveer € 7. Een tweepersoonskamer kost per nacht ongeveer €4. Ook een taxirit is niet bepaald een rib uit je lijf, want je betaalt ongeveer € 8 voor een rit van veertig kilometer. Voor een hele dag betalen reizigers gemiddeld €45.


5. Bosnië-Herzegovina

In Bosnië-Herzegovina kun je rekenen op een dagelijks budget van ongeveer € 46. Gebruikelijke kosten zoals autohuur zijn relatief goedkoop, want voor minder dan € 30 per dag kun je al een roadtrip regelen. Een prima hotelkamer in Bosnië-Herzegovina hoeft niet meer dan € 8 te kosten.


6. Nepal

Ook in Nepal kun je vooral besparen op je lunch en diner. Zo kost een diner voor twee personen vaak niet meer dan € 5. Hotelkamers zijn ook héél betaalbaar, want met € 6 kunnen twee personen vaak al terecht. Een dag in Nepal komt neer op ongeveer € 47.


7. Bulgarije

Ook in Bulgarije kun je rekenen op ongeveer € 47 aan totale kosten per dag. Hier bespaar je vooral op je hotelkamer, want voor maar € 10 euro per nacht kunnen twee personen al snel een oogje dichtdoen.


8. Armenië

En tenslotte: budgetreizigers kunnen met een gerust hart een tripje naar Armenië boeken. Hier ben je ongeveer € 51 kwijt per dag. Maaltijden, overnachtingen en autohuurkosten zijn hier allemaal relatief goedkoop.


Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!