Luxemburg stekker

Luxemburg – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Luxemburg, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Luxemburg gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Luxemburg gebruikt kunnen worden zijn : Type C en F
Stekker C
Stekker F

Informatie over Luxemburg

'521445' door JMoerkens '521445' door JMoerkens

LuxemburgLuxemburg

LuxemburgLuxemburg

Stijlvolle Straten in

Tijdens een weekend in de Belgische Ardennen besloot ik ook naar Luxemburg-stad te rijden. En dat bleek een verrassend charmante stad! De straten zijn statig, netjes en sfeervol. Er zijn zowel Belgische, Duitse als Franse invloeden te ontdekken. De stad heeft een hoog en een laag gelegen gedeelte. Vanaf de kazematten heb je een prachtig uitzicht over het lager gelegen oudste gedeelte. De stad heeft wellicht een stijf imago, maar het is een hele leuke stad om doorheen te dwalen. En je bent er zo! Op de foto een kleurrijk straatbeeld, dit is toch niet direct wat je van Luxemburg verwacht?

'538322' door JMoerkens '538322' door JMoerkens

LuxemburgLuxemburg

LuxemburgLuxemburg

Groen Luxemburg Stad

De hoofdstad van Groothertogdom Luxemburg is een relaxte en mooie stad, waarvan de internationale allure me toch nog verraste. De stad is relatief klein, maar de straten van het centrum worden omzoomd met statige panden. De stad is gehuld in een groen jasje, met veel parken en een bosrijke omgeving. Daardoor doet het zeker niet aan als een jachtige metropool, maar eerder als een verfrissende oase. Bij de kazematten en bij de Chemin de la Corniche (door sommigen het mooiste balkon van Europa genoemd) heb je het beste zicht over de stad, met name over het lager gelegen gedeelte Grund. Ik richtte mijn camera op de rand van de stad, waardoor je goed kunt zien in wat voor groene omgeving de stad gesitueerd is!

'543604' door JoshuaX '543604' door JoshuaX

LuxemburgLuxemburg

LuxemburgLuxemburg

Skateboarder@Stone...

Het historische centrum van Luxemburg Stad bestaat uit een boven- en benedengedeelte. De benedenstad ligt in de vallei van Pétrusse, een rivier die er doorheen loopt. Deze vallei kun je op verschillende punten oversteken via gigantische bruggen. Eén daarvan is de Adolfsbrug, vernoemd naar Graaf Adolf van Luxemburg, de grootste stenen boogbrug ter wereld toen hij gereedkwam in 1908. Een andere belangrijke brug is de Passerelle die je op de foto ziet, 45 meter hoog, 190 meter lang. Als je langs de pijlers onder de brug doorloopt zie je hoe gigantisch dit gevaarte is. Net na de brug ligt een groot skateboardplein, leuk om ze daar bezig te zien. Echter, toen we via een trap uit de vallei naar boven liepen, zag ik tussen de boomtakken door pas het grote contrast tussen de abstracte vormen van dit Skateboardplein en de stenen Passerelle brug. Wel even moeten timen om de skateboarder in de lucht te vangen tijdens een sprong. Dit beeld vertegenwoordigd ook het gevoel dat ik bij Luxemburg Stad heb gekregen. Prachtig historische centra, maar ook volop in beweging. Ik kon bijna geen foto maken zonder twee of drie bouwkranen in het beeld. Maar zo hoort het ook als je als stad wilt blijven bruisen.

Bekijk alle Luxemburg foto's en tips