Luxemburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Skateboarder@Stone Bridge

Luxemburg,
Luxemburg


Het historische centrum van Luxemburg Stad bestaat uit een boven- en benedengedeelte. De benedenstad ligt in de vallei van Pétrusse, een rivier die er doorheen loopt. Deze vallei kun je op verschillende punten oversteken via gigantische bruggen. Eén daarvan is de Adolfsbrug, vernoemd naar Graaf Adolf van Luxemburg, de grootste stenen boogbrug ter wereld toen hij gereedkwam in 1908. Een andere belangrijke brug is de Passerelle die je op de foto ziet, 45 meter hoog, 190 meter lang. Als je langs de pijlers onder de brug doorloopt zie je hoe gigantisch dit gevaarte is. Net na de brug ligt een groot skateboardplein, leuk om ze daar bezig te zien.

Echter, toen we via een trap uit de vallei naar boven liepen, zag ik tussen de boomtakken door pas het grote contrast tussen de abstracte vormen van dit Skateboardplein en de stenen Passerelle brug. Wel even moeten timen om de skateboarder in de lucht te vangen tijdens een sprong.

Dit beeld vertegenwoordigd ook het gevoel dat ik bij Luxemburg Stad heb gekregen. Prachtig historische centra, maar ook volop in beweging. Ik kon bijna geen foto maken zonder twee of drie bouwkranen in het beeld. Maar zo hoort het ook als je als stad wilt blijven bruisen.