Trakai NP

Breng een bezoekje aan het oude stadje Trakai in de gelijknamige provincie. Trakai ligt in een bezienswaardig gebied met vele meertjes en eilandjes. Op een eilandje in het Galve meer staat het Trakai kasteel dat nu een museum is over de historie van Trakai NP. Behalve dit kasteel is Trakai beroemd om de bevolking die voor een groot deel bestaat uit Karaimen. Karaimen zijn oorspronkelijk afkomstig uit de Krim regio bij de Zwarte Zee.

Informatie over Trakai NP

Beste foto's & tips van Trakai NP

'520736' door Trude '520736' door Trude

LitouwenTrakai NP

LitouwenTrakai NP

Kasteel van Trakai

Trude

Het kasteel van Trakai is zeker een bezoek waard. Het ligt er prachtig in het Galvemeer. Over de toegangsbrug op deze foto bereik je het kasteel. Ze zijn hier nog niet echt op bezoekers ingesteld. Zo is er geen echte parkeerplaats voor de bezoekers. Je rijd gewoon het dorp in en al snel wordt er naar je gewenkt. Eerst begrijp je niet goed wat men bedoelt. Maar door gebrek aan parkeerplekken stellen mensen een deel van hun terrein(tjes) beschikbaar als parkeerplaats. Tegen een kleine vergoeding, die je zelf mag bepalen, passen ze de hele dag op je auto.

'519225' door Trude '519225' door Trude

LitouwenTrakai NP

LitouwenTrakai NP

Kasteel van Trakai

Trude

Het kasteel van Trakai ligt aan het Galvemeer. Een houten voetbrug verbindt het kasteel-eiland met het vasteland. Het indrukwekkende kasteel-eiland van Trakai was tijdens het bewind van Vytautas de Grote het centrum van de macht. Tijdens de Russische invasie van 1655 werd het kasteel verwoest door de kozakken. Omstreeks 1950 is men begonnen het kasteel weer te reconstrueren. In 1987 was dit volledig afgerond. Het kasteel is te bezoeken en erg interessant. Op eigen gelegenheid mag je hier rond lopen.

'564881' door Graaf '564881' door Graaf

LitouwenTrakai NP

LitouwenTrakai NP

Waterburcht Trakai

Graaf

De Baltische staten worden sinds mensenheugenis begeerd door vreemde heersers. Daarom was het eeuwenlang zeer verstandig om achter stevige muren te leven. Stadswallen en burchten zijn tegenwoordig de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals hier de waterburcht Trakai. Trakai is een historische stad in het zuidoosten van Litouwen, ongeveer 30-40 kilometer ten westen van de hoofdstad Vilnius. De stad ligt op een schiereilandje midden in een uiterst waterrijk gebied en wordt omgeven door meren, het gebied geldt als een van de grootste toeristische attracties van Litouwen. Het kasteel ligt op een eiland in het Galvé meer, het stamt uit de 14de eeuw en de Groothertogin van Litouwen woonde in dit strategisch zeer belangrijke kasteel. Recent is het volledig gerenoveerd en nu te bezoeken.

Laat kaart zien