Triesenberg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Triesenberg - Liechtenstein - tussen de wolken

Triesenberg,
Liechtenstein


Aangezien onze route van Zwitserland naar Italië ons praktisch langs Liechtenstein liet komen, konden we daar net zo goed even een tussenstop maken.

We besloten vanuit het plaatsje Balzers naar Vaduz, de hoofdstad van Liechtenstein, te rijden, op zoek naar een mooie stop voor een drankje. Halverwege die route waren we niet echt iets tegen gekomen wat we de moeite waard vonden. Toen volgde een bord 'Malbun' met een stoeltjeslift erop. Een route naar hoger gelegen terrein, waarom ook niet. We sloegen rechtsaf richting de bergen, al snel bleek dat de juiste keuze te zijn. Een geweldige bergpas, met hier en daar een haarspeldbocht en uitzicht op mooie stukjes natuur.

In het plaatsje Triesenberg reden we langs een rood gebouw, restaurant Kainer. De plek voor een drankje was gevonden. Niet vanwege de rode opvallende kleur van het restaurant, maar vanwege zijn aanlokkelijke panoramaterras ;) Met een drankje in de hand kun je daar heerlijk genieten van het uitzicht over Liechtenstein en Zwitserland (aan de andere kant van de rivier in het dal) tussen de rode geraniums en de wolken (als je geluk hebt :P)...