Liechtenstein tijdsverschil

geen Er is geen tijdscverschil tussen Nederland en Liechtenstein

Informatie over Liechtenstein

Meer Liechtenstein inspiratie

'397332' door JannavEek '397332' door JannavEek

LiechtensteinVaduz

LiechtensteinVaduz

Slot Vaduz ligt...kon

De meest bekende bezienswaardigheid in dit landje is het Schloss Vaduz. Het is niet open voor publiek, maar ook de moeite waard om van buitenaf te bekijken. Het kasteel ligt op een heuvel en torent hoog boven de stad uit. Overal waar je in Vaduz bent, kun je het slot zien. De oudste delen van het kasteel stammen uit de 12e eeuw. Tussen 1905 en 1920 werd het kasteel gerestaureerd en woont de Koninklijke familie van Liechtenstein in het kasteel. De bergen op de achtergrond zijn Oostenrijk (in het avondlicht)

'513810' door Fransvdg '513810' door Fransvdg

LiechtensteinVaduz

LiechtensteinVaduz

Het kasteel in Vaduz

Dit kasteel in Vaduz, de hoofdstad van het ministaatje Liechtenstein, wordt bewoond door de vorstelijke familie daar. Het is dus niet toegankelijk voor bezoekers. Het oudste deel van het kasteel dateert al uit de 12e eeuw. De rivier die je op de foto ziet is de Rijn, de grensrivier met Zwitserland. (Dit is een gescande dia.)

'402229' door JannavEek '402229' door JannavEek

LiechtensteinVaduz

LiechtensteinVaduz

Bergstrasse

Slot Vaduz ligt op een heuvel en torent hoog boven de stad uit. Overal waar je in Vaduz bent kun je het slot zien. Maar afhankelijk van waar je staat, geeft het je steeds een ander beeld. Hier er vlak voor vanaf de weg geeft het zicht op de oudste delen van het kasteel, die stammen uit de 12e eeuw. Deze bergweg stijgt nog even en geeft een mooie rit (of wandeling) naar Triesenberg, het meest hoog gelegen dorp van het landje. Wat je moet weten als je met de auto gaat, is dat het een eenrichtingsweg is, dus vanaf Triesenberg kom je via deze Bergstrasse niet in Vaduz.

Laat kaart zien

Laatste Liechtenstein artikelen

Met onze reisgids Liechtenstein ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Huur Liechtenstein af!

Altijd al eens je eigen land willen besturen? Nu kan dat! Voor €45.000 per nacht ben jij de nieuwe heerser over Liechtenstein. De politie staat de hele tijd tot je beschikking, je krijgt de mogelijkheid koninklijke wijn te proeven én je mag een straat naar jezelf vernoemen.

Altijd al eens je eigen land willen besturen? Nu kan dat! Voor €45.000 per nacht ben jij de nieuwe heerser over Liechtenstein. De politie staat de hel...