Ventas Rumba

Foto door Reisreporter agrotewal

De Kuang Si is een adembenemend mooie waterval, gelegen in het zuiden van Luang Prabang. De drie leiden eerst naar spectaculaire azuurblauwe baden voordat het stroomafwaarts gaat. De baden zijn ook ideaal om te zwemmen. Je kunt je gemakkelijk omkleden bij de houten hutten dichtbij de ingang. Voor een mooi uitzicht zijn er wandelpaden, zodat je naar de top kunt klimmen.  

Informatie over Ventas Rumba

Beste foto's & tips van Ventas Rumba

'1104878' door agrotewal '1104878' door agrotewal

LetlandVentas Rumba

LetlandVentas Rumba

De omgeving bij de...

agrotewal

Rijden door de Baltische staten met de camper is even slikken, zeker na Noorwegen en Finland. Alle idioten op de weg rijden volgens mij daar rond. Ze snijden ons af en gaan dan rustig op de rem staan zodat we capriolen uit moeten halen om veilig naar de volgende bestemming te rijden. De watervallen Ventas Rumba zijn gelukkig een omweg meer dan waard. Volgens Wikipedia is de waterval Ventas Rumba in Letland de breedste van Europa. Het is dan ook maar liefst 249 meter, het water valt niet ver niet meer dan 2 meter. Toch is het een topattractie, zeker voor waaghalzen en mensen met kinderen. Je kunt namelijk over de stenen lopen en zo de waterval oversteken. Als je de foto vergroot zie je in de verte de watervallen en hele kleine mensjes. De rivier de Venta stroomt van Litouwen door Letland naar de Oostzee. De foto heb ik gemaakt bij het dorp Kuldiga waar ook een eeuwenoude brug over de rivier gaat. Het oude dorp is zeker een bezoekje waard. Het ligt op ongeveer 160 km van Riga.

'1107267' door agrotewal '1107267' door agrotewal

LetlandVentas Rumba

LetlandVentas Rumba

De breedste waterval.

agrotewal

Ventas Rumba, dat is de naam van deze hele brede waterval. Op de foto goed te zien als je de foto opent. Ook de omgeving is erg mooi, je kunt er heerlijk wandelen. En toeristen hebben dit moois nog niet ontdekt. De Ventas rumba, is een 240 meter brede natuurlijke waterval in de Venta. Het is de breedste waterval in Europa en wordt tijdens de overstromingen tot 270 meter breed. De hoogte van de watervallen varieert van 1,80 tot 2,20 meter, afhankelijk van het waterniveau in de rivier. Je kunt met de bus vanuit Riga naar Kuldiga reizen , het stadje waar de waterval te zien is. There is a direct bus departing from Rīgas SAO and arriving at Kuldīgas AO. Services depart every two hours, and operate every day. The journey takes approximately 3h 27m.

'1100791' door agrotewal '1100791' door agrotewal

LetlandVentas Rumba

LetlandVentas Rumba

Afkoelen bij de...wat

agrotewal

Volgens Wikipedia is de waterval Ventas Rumba in Letland de breedste van Europa. Het is dan ook maar liefst 249 meter, het water valt niet ver niet meer dan 2 meter. Toch is het een topattractie, zeker voor waaghalzen en mensen met kinderen. Je kunt namelijk over de stenen lopen en zo de waterval oversteken. Ik heb het mensen zien doen, maar ze waren er zeker een half uurtje zoet mee, heel voorzichtig hun pad zoekend zonder uit te glijden. Ik heb me er niet aangewaagd, ik sta niet zo vast op mijn voeten en met de camera niet iets wat ik ga uitproberen. Het was een warme dag en een klas met kinderen ging heel even het water in. De rivier de Venta stroomt van Litouwen door Letland naar de Oostzee. De foto heb ik gemaakt bij het dorp Kuldiga waar ook een eeuwenoude brug over de rivier gaat. Het oude dorp is zeker een bezoekje waard. Het ligt op ongeveer 160 km van Riga.

Laat kaart zien