Letland stekker

Letland – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Letland, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Letland gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Letland gebruikt kunnen worden zijn : Type C en F
Stekker C
Stekker F

Informatie over Letland

'567800' door blauwvinger '567800' door blauwvinger

LetlandRiga

LetlandRiga

Straatmuzikante

Dit meisje zat voor de Petrikerk muziek te maken. Ze had op het moment dat ik deze foto maakte wel wat publiek dat even bleef kijken en luisteren. Dat bleken bijna allemaal Nederlanders te zijn die een stadstour door Riga deden. Daar hoorde ik niet bij, want ik was er alleen.

'521824' door Trude '521824' door Trude

LetlandRiga

LetlandRiga

Orthodoxe Kathedraal

De neobyzantijnse Russiche kathedraal ligt aan de rand van het Esplanadepark en heet officieel Kathedraal van Christus Geboorte. Het is een prachtige kerk en is gebouwd tussen 1876 en 1884 voor de toen groeiende Russische gemeenschap. Tijdens de korte Duitse bezetting van Riga in de Eerste Wereldoorlog was de kerk luthers, na 1921 weer orthodox.

'509317' door MvanderKnokke '509317' door MvanderKnokke

LetlandRiga

LetlandRiga

Skyline bar

Zeker doen als je in Riga bent.Een drankje gaan drinken in de Skyline bar van het Radisson Blu hotel in Riga.Prachtig uitzicht over de stad terwijl de zon ondergaat en de lichten in de stad aangaan.

Bekijk alle Letland foto's en tips