Letland stekker

Letland – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Letland, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Letland gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Letland gebruikt kunnen worden zijn : Type C en F
Stekker C
Stekker F

Informatie over Letland

'567800' door blauwvinger '567800' door blauwvinger

LetlandRiga

LetlandRiga

Straatmuzikante

Dit meisje zat voor de Petrikerk muziek te maken. Ze had op het moment dat ik deze foto maakte wel wat publiek dat even bleef kijken en luisteren. Dat bleken bijna allemaal Nederlanders te zijn die een stadstour door Riga deden. Daar hoorde ik niet bij, want ik was er alleen.

'521824' door Trude '521824' door Trude

LetlandRiga

LetlandRiga

Orthodoxe Kathedraal

De neobyzantijnse Russiche kathedraal ligt aan de rand van het Esplanadepark en heet officieel Kathedraal van Christus Geboorte. Het is een prachtige kerk en is gebouwd tussen 1876 en 1884 voor de toen groeiende Russische gemeenschap. Tijdens de korte Duitse bezetting van Riga in de Eerste Wereldoorlog was de kerk luthers, na 1921 weer orthodox.

'1100507' door Dianadm '1100507' door Dianadm

LetlandKemeri  NP

LetlandKemeri  NP

Het beste zicht op...

Op een uur treinen van Riga (richting Tukums) ligt het stadje Kemiri. Hiervandaan is het nog een half uur lopen naar de ingang van Kemiri NP, bekend om zijn gigantische moeraslandschap met drassig gras en honderden meertjes. Op het eerste gezicht een vriendelijk gebied, maar er zijn hier al heel wat mensen, dieren en tanks (WO II) opgeslorpt en naar de bodem gezakt. Een echte killer dus. Tegenwoordig hoef je je daarover geen zorgen meer te maken. Er is een prachtige boardwalk, waarover je uren kunt wandelen. Het landschap is uitzonderlijk mooi maar het beste uitzicht krijg je pas wanneer je op de uitkijktoren in het midden van het park klimt. Daar heb je een 360º-zicht over het hele NP en kun je de schoonheid ervan echt ervaren.

Bekijk alle Letland foto's en tips