Riga

Indrukwekkend museum

Indrukwekkend museum
Foto door : AVoermans
Hier word je even heel stil van. Misschien wel het meest indrukwekkende museum van Riga. Ik heb het over het KGB museum midden in de stad van Riga. Van de buitenkant zou je niet zeggen dat er binnen van die vreselijke dingen zijn gebeurd. Wanneer je door een kleine onopvallende deur naar binnen gaat kun je het beste van te voren een tour boeken. Je krijgt dan ook een kaartje om naar de kunstexpo op de vierde verdieping te gaan. Wanneer je weer buiten bent en een andere deur binnen gaat voor de expo sta je in een hal met spiegels aan beide kanten, waardoor je gelijk op je hoede bent. De expositie is op de vierde verdieping, waar de kantoren waren. Aan de ruimtes is weinig gedaan, behalve een gang die is opgeknapt voor een installatie. De expositie bestaat voornamelijk uit videoinstallaties die te maken hebben met de historie van Riga en het gebouw. Als je alle filmpjes helemaal wilt bekijken ben je zo 3 uur verder, daar hadden wij geen tijd voor omdat we de tour nog gingen doen.

De tour begint op de begane grond van het gebouw. De jonge gids die wij hadden deed het erg goed, ze vertelde duidelijk en precies wat er waar was gebeurd. Iets waar je haren recht van overeind gaan staan. Vooral als je in de cellen komt die nog helemaal in takt zijn en de kelder waar de cellen nog kleiner en donkerder worden. Ik ga niet te veel vertellen over wat er heeft plaatsgevonden. Ik kan je wel zeggen dat je daarna heel erg stil bent.

Het KGB gebouw is een onderdeel van het Latvian Museum of the Occupation. De entree is 2 euro. Je vindt het gebouw door langs het freedommonument te lopen de stad uit. Het is dan voorbij het Radisson Hotel, aan de linkerkant zie je op een gegeven moment een kerk. Je loopt dan nog een stukje daar en dan is het op de volgende hoek aan de linkerkant. De straat heet Stabu iela.
0
2

Info over deze foto met tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
232
Geplaatst op
13 Jul 2015
Land
Bestemming
Categorie
Bijzondere locatie
Laat kaart zien
 

2 reactie(s) bij "Indrukwekkend museum"

  • profile image comment

    Je beschrijving is indrukwekkend. Jammer dat de foto gekanteld is.

    Door corriedewinter • geplaatst op 2015-07-13 13:51:44
  • profile image comment

    Ik kan me er iets bij voorstellen en daar word je inderdaad heel stil van.

    Door afrika • geplaatst op 2015-07-13 12:23:36

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.