Oost Letland

De meeste highlights van Oost Letland bevinden zich in het midden en westen. Het oosten is toeristisch nog niet ontdekt. Als je van kerken houdt, kun je naar Aglona, een begrip onder katholieken. Deze basiliek is een bekend bedevaartsoord. Jaarlijks op 15 augustus, Maria-Hemelvaart, komen duizenden gelovigen uit Oost Letland en heel Oost-Europa naar deze plaats om deel te nemen aan de feestelijke missen en processies.

Informatie over Oost Letland

Beste foto's & tips van Oost Letland

'501142' door Trude '501142' door Trude

LetlandOost Letland

LetlandOost Letland

Interieur van de...Ag

Trude

De 18e eeuwse kerk kreeg in 1980 de titel basiliek van paus Johannes Paulus II om het 200 jarig bestaan ervan te vieren. De basiliek staat bekend om de vroeg 17e eeuwse icoon van de Maagd Maria, die werd meegenomen door de dominicanen en die geneeskracht zou bezitten. Deze icoon is verborgen achter een minder belangrijke icoon, die opzij wordt geschoven bij speciale vieringen.

'501140' door Trude '501140' door Trude

LetlandOost Letland

LetlandOost Letland

Aglonabasiliek

Trude

Aglona is een begrip onder katholieken, want deze basiliek is een bekend bedevaartsoord. Jaarlijks op 15 augustus, Maria-Hemelvaart, komen duizenden gelovigen uit Letland en heel Oost-Europa naar deze plaats om deel te nemen aan de feestelijke missen en processies.

'65909' door cyclingdutchgirl '65909' door cyclingdutchgirl

LetlandOost Letland

LetlandOost Letland

Fiets

cyclingdutchgirl

Een fiets

Laat kaart zien