Riga omgeving

De Letse hoofdstad Riga is een verrassende bestemming voor een citytrip. Wil je meer van de omgeving zien, dan zijn er genoeg mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld naar het Rundale Paleis in het zuiden, de Letse riviera nabij Jurmala of zoek de natuur op in het Gauja National Park, ten noordoosten van Riga.

Informatie over Riga omgeving

Beste foto's & tips van Riga omgeving

'268654' door kokkeeri '268654' door kokkeeri

LetlandRiga omgeving

LetlandRiga omgeving

Natuur net buiten de.

kokkeeri

Als je met de trein Riga uitrijdt, kom je eigenlijk al direct in de natuur terecht. Op weg naar Keremi voor een goede wandeling door het natuurpark, zagen we 5 minuten buiten Riga het eerste edelhert. In Kemeri aangekomen was het even zoeken naar de goede weg richting Nationaal Park. Het was er helemaal uitgestorven. Geen mens op straat om iets te vragen. Op gevoel dan maar het dorpje uit en gelukkig kwamen we al snel bij een informatiebord met landkaart. Het park bestaat uit een schitterend moeras landschap met behoorlijk wat vogels (in het juiste seizoen, maar nu even niet) en enorm veel stekende muggen (dit was blijkbaar voor hun het goede seizoen). Een aanrader zo'n uurtje buiten Riga.

'130263' door pdanielse '130263' door pdanielse

LetlandRiga omgeving

LetlandRiga omgeving

Heli-sloop

pdanielse

Vlak naast het vliegveld bij Riga is een vliegtuig en helicopter sloperij. Een Sovjet kado. Hier staan vele tientallen toestellen. Toen ik er naar toe liep en aan de poort stond, wilde een jongen die daar blijkbaar werkte, wel open doen voor een foto. Hij wilde er echter wel grof geld voor hebben. Nou mooi niet dus!

'443948' door Hprijs '443948' door Hprijs

LetlandRiga omgeving

LetlandRiga omgeving

Openluchtmuseum...Tur

Hprijs

Op een uur rijden van Riga ligt Sigulda. Hier is een prachtig wandelgebied met veel kastelen. Ook is hier een prachtig openlucht museum bij Turaida.

Laat kaart zien