Gauja NP

Ruim vijftig kilometer ten oosten van Riga ligt Sigulda in de Gauja vallei, tevens een nationaal park. Het stikt hier van de kastelen en grotten. Sinds een paar jaar staat het gebied ook bekend om zijn wintersportmogelijkheden, er is een skipiste en een bobsleebaan.

Informatie over Gauja NP

Beste foto's & tips van Gauja NP

'535456' door EvertvW '535456' door EvertvW

LetlandGauja NP

LetlandGauja NP

Vacation Hotel

EvertvW

Vacation Hotel is de schuilnaam van dit oude Sovjet bunkercomplex in Ligatne midden in het Gaujas nationaal park. Een echte stap terug in de tijd om met een rondleiding in deze bunker rond te dwalen. Deze bunker is in gebruik gebleven tot 2003, meer dan tien jaar nadat Letland onafhankelijk is geworden.

'1091342' door konne000 '1091342' door konne000

LetlandGauja NP

LetlandGauja NP

Midsummernight in...L

konne000

Ten noordoosten van Riga ligt het prachtige nationaal park Gauja, waar we enkele dagen zijn gebleven. Op 23 juni waren we in Raiskums, alwaar we het midzomernachtfeest hebben meegemaakt. De hele dag zijn de dames aan het bloemen zoeken en daar dan weer een hoofdtooi van te maken. 's Avonds worden overal grote kampvuren gemaakt waar men dan als familie met een drankje omheen gaat staan. Als een stelletje binnenkort wil gaan trouwen, moet de man door het vuur springen! Het was een prachtig en zeer ingetogen feest! Hier twee dames met hun bloemenkransen!

Laat kaart zien