Split

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Split image

Mijn vakantie-ervaring in Kroatië smaakt naar meer

Split
Kroatië
Tomber

Mijn vakantie-ervaring in Kroatië smaakt naar meer

Mijn eerste vakantie naar Kroatië is een ervaring geweest die ik nooit meer zal vergeten. Ik wist niet dat Kroatië zo'n prettig land was om naar op vakantie toe te gaan.

Bezienswaardigheden in Sibenik

Kroatië heeft een aantal prachtige plekken waar ik tijdens mijn vakantie ben geweest. Het resort ligt in Sibenik wat op zichzelf al een prachtige plek is om te verblijven. Naast het gegeven dat de stad over een prachtige haven beschikt, heb ik een bezoek gebracht aan de Sint Jacobuskathedraal. Het is een mooi renaissancistische bouwwerk waar tevens diverse gotische accenten in terug te vinden zijn.

Het Nationaal Park Krka in de omgeving van Sibenik

In de omgeving van Sibenik zijn diverse activiteiten te ondernemen. Zo ben ik naar Nationaal Park Krka geweest. Dit park is ontstaan in 1985 en is opgericht om de rivier de Krka te beschermen. In het park zijn diverse spectaculaire watervallen te vinden. Daarnaast groeien er diverse tropische planten in het park. Het is dan ook zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan dit park.

Genieten op het strand

Sibenik kent een mediterraan klimaat. Ik heb daardoor een prachtige zomer gehad met lekker warm weer. De zeewind zorgde voor enige verkoeling. Het gebied leent zich dan ook uitstekend voor een bezoek aan het strand. Een aantal dagen van mijn vakantie heb ik dan ook heerlijk aan het strand gelegen van de camping waar ik verbleef, Solaris Camping Beach Resort. De grote hoeveelheden jonge mensen op het strand zorgden voor veel gezelligheid. Sibenik zelf is verder sfeervol en voorzien van talloze steile straatjes. Een betoverende plek voor een zomerse vakantie!