Paklenica NP

Foto door Reisreporter Simmes Jan

Kroatie is een uitermate geschikt land om te rotsklimmen. Het Paklenica NP bevat meer dan vierhonderd klimroutes op alle niveaus. Er zijn ook gebieden met routes aan de kust, deze zijn alleen niet voor beginners weggelegd.

Informatie over Paklenica NP

Beste foto's & tips van Paklenica NP

'527782' door ALopezBlanco '527782' door ALopezBlanco

KroatiëPaklenica NP

KroatiëPaklenica NP

Wandel in Paklenica N

ALopezBlanco

Paklenica NP ligt in het Veleditgebergte, een bergmassief met steile, woeste hellingen. Wat te doen in Paklenica? Wandelen, wandelen en nog eens wandelen volgens het Michelin reisgidsje. Laten wij nou van wandelen houden, dus dit park moesten wij wel bezoeken. De ingang van het park ligt aan de Adriatische kust, het zag er nogal kaal en onherbergzaam uit vanaf de verte maar wat was het groen toen we er doorheen liepen. Het eerste stuk van de wandeling ging door de Velika kloof, 400 meter diep uitgesleten in het bergmassief door de rivier Veilika. Uhhh rivier?!? Wij zagen alleen maar een verzameling van stenen en keien. De kloof zag er wel indrukwekkend uit. Het wandelpad ging langs hoge steile rotswanden waar veel klimmers actief waren. Aan het eind van de kloof (na ongeveer een half uurtje lopen) de Anica Kluk een 712 m hoge rotspijler die ook zeer geliefd is bij klimmers. Wij hebben er vol ontzag naar gekeken vanaf een open plek waar we koffie hebben gedronken. Als je heel goed kijkt (het is echt amper te zien) zie je een wit-rood stipje op de wand, dat is zo'n klimgeit! Respect! Na dit punt kan je nog doorlopen (ong 2 uur lopen) naar een berghut/jeugdherberg. Erg leuke wandeling over een schaduwrijk pad, langs een zacht stromend riviertje. Zo nu en dan een bord met informatie over het gebergte, de vogels, de grotten, vleermuizen kortom over de flora, fauna en het landschap.

'518742' door Simmes Jan '518742' door Simmes Jan

KroatiëPaklenica NP

KroatiëPaklenica NP

Paradijsje voor...act

Simmes Jan

Een wandeling door nationaal park Paklenica verzekert je van prachtige vergezichten. Het park ligt ten zuiden van de grootste bergketen in Kroatie, het Velebit, aan de kust van de Adriatische zee net boven Zadar. Het park staat bekend om zijn grote verscheidenheid in flora en fauna. Zo kent het park meer dan 700 soorten planten. Het park bestaat uit verschillende machtige canyons en grotten. Voor bergbeklimmers absoluut een must, maar ook een fraai gebied voor iedereen die van wandelen en natuur houdt.

'500113' door Simmes Jan '500113' door Simmes Jan

KroatiëPaklenica NP

KroatiëPaklenica NP

Uitdaging

Simmes Jan

Tijdens onze reis naar Kroatië hebben we ook een dag gewandeld in het Paklenica Nationaal Park, hier waren diverse bergbeklimmers in touw. Niets voor mij, maar wel mooi en spectaculair om te zien. Paklenica National Park, mei 2015.

Laat kaart zien