Overig kustgebied

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Licht boven de bergen

Overig kustgebied,
Kroatië


De Makarska riviéra is weliswaar erg toeristisch maar het is wel degelijk de moeite waard...Er is veel te zien en te doen...

Allemaal kleine plaatsjes aan de Adriatische zee,waar je heerlijk kunt zwemmen en zonnen. Je kunt kiezen uit enorm veel excursies.Er zijn activiteiten op zee en je kunt er heerlijk eten.

Ik ben in Makarska het centrum van de riviéra...Het is een mooie stop-over van enkele dagen als je op doorreis bent..Het ligt 60km van Split en 140km van Dubrovnik. Vanuit hier ben je ook binnen no time in Bosnië-Herzegovina.Het ov is hier prima geregeld,er is een busstation aanwezig.

Makarska heeft een leuke boulevard met winkeltjes,barren en eettentjes.Ook is het oude centrum erg leuk,met smalle stenen straatjes,een kerkplein met markt en een klooster.
Het heeft heerlijke stranden,een gezellige haven,een schiereiland en een nationaal park met het Biokovo massief (Sveti Jure is de hoogste top met 1762m)vanaf de top kun je met helder weer Italië zien. Hier zie je fraai licht erboven,er is onweer op komst.