Eilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bijzonder eiland

Eilanden,
Kroatië


Het eiland PAG kun je bereiken via de Paski brug van het vaste land naar het eiland.
Het eiland lijkt wel op een maandlandschap. Je ziet in eerste instantie weinig begroeiing, alleen maar prachtige witte rotsen en velden. Toch is er ook wel veel groen te zien.

Het eiland is bekend om het heerlijke lamsvlees, je ziet dan ook hele kuddes schapen. Het lamsvlees is het beste van Kroatië. Omdat het hele eiland bedekt is met een laagje zeezout heeft het lamsvlees een heel bijzondere smaak. Dit komt doordat de lammeren veel zeezout binnen krijgen tijdens het eten van gras en wilde kruiden die op het eiland groeien.
Op de tweede plaats staat de kaas van Pag. Deze kaas, Paski Sir genaamd, is gemaakt van schapenmelk en nog een belangrijk ingrediënt: de kaas wordt ingesmeerd met olijfolie voordat men het laat rijpen. Dit heeft een heel groot effect op de smaak. Als je rond het eiland rijdt zie je overal bordjes staan waar je heerlijk, zelfgemaakte Paski Sir kunt kopen.

Het plaatsje Pag is een gezellig oud centrum met pleintjes, een oude verdedigingstoren, vele oude kerkjes en het paleis van de hertog van Pag uit de 15e eeuw. In de zomer kan het wel heel druk zijn.