Eilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dit gebeurde op het strand van Osibova- Milna

Eilanden,
Kroatië


En hier gingen we, naar een afgelegen strand met onze kinderen op zoek naar een avontuur.
Alles begon toen ik vroeg naar een plaatselijk informatiepunt aan een lokaal meisje over een mooi onbekend strand op het eiland Brac. Ze kende het eiland en zei tegen mij: dit is mijn favoriete strand, aan de westkant van het eiland. Na een mooie rit door het eiland, sloegen we een zandweg in. Na een poosje rijden, zagen we ... het strand. Toen we daar arriveerden zagen we een paar jonge mensen en een rustig strandje met mooi water. We liepen tussen de gladde stenen tot we een mooie plek vonden
Mijn zoon wou het water in en gleed toen uit in het water en kwam met zijn waterschoenen tegen een zee-egel aan. Zijn grote teen was vol geprikt met stekels.
En nu?
Mijn zoon was in paniek, dus besloten we terug te gaan naar het dichtstbijzijnde dorpje (Milna) om een apotheek vinden of een arts.
Milna een dorpje dat verschoond gebleven van de snelheid van het moderne leven is en ook plek met een rijke geschiedenis van zeevaarders, vissers en druiventeelt. Daar moesten we de auto parkeren en ongeveer 600 meter lopen met een temperatuur van 40 graden. De apotheek was dicht maar een vrouw die naast de apotheek werkte, hielp met de stekel eruit te halen, maar deze zaten zo diep dat dat niet lukte. Vervolgens moest mijn man onze zoon nog een keer het hele dorp door dragen (om 12 uur en het was zo warm) om een kleine eerste hulp kamer te vinden.
In een klein armoedig kamertje kwamen we alleen een oude vrouw tegen, verder niemand. Zij zei dat de lokale mensen de voet in een bakje met plas deden om de stekel eruit te halen. Mijn zoon trok er een raar gezicht bij en zei, dat ga ik niet doen! Gelukkig was er nog een andere oplossing. Niet plas maar olijfolie.
Ik heb toen, elke dag, tijdens de vakantie, een stekel uit de voet zitten halen met en naald en olijfolie. Gelukkig kreeg ik alle stekels uit zijn voet in twee weken tijd. Een klein avontuur buiten de gebaande paden.