Dubrovnik

Bezoek aan de stad Dubrovnik

Marileen was hier op 2015-07-15 Gepost op: 2015-07-22 4 reacties.
Twee keer eerder was ik in Kroatië, een fantastisch mooi land, zeker om te fotograferen. Deze derde keer was voor mij de eerste keer dat ik alleen op pad ben geweest. Ik kon altijd genoeg redenen bedenken om dat niet te doen (of te durven). Na een groepsreis vorig jaar ben ik gelukkig nu alleen gegaan, het biedt voor mij nieuwe mogelijkheden op het gebied van fotografie! De grootste reden om te gaan fotograferen in het meest zuidelijke deel van Kroatië was voor mij de stad Dubrovnik, ook wel de “Parel van de Adriatische Zee” genoemd. Het oude centrum van Dubrovnik staat namelijk op de Werelderfgoedlijst. De stad heeft een rijke geschiedenis en is gesticht onder de naam Ragusa in de 7e eeuw. Absoluut hoogtepunt voor mij was de oude stadsmuur. Ik stond met openingstijd voor het hek (08:00, kon helaas niet eerder) om mijn ronde te lopen. De gehele muur biedt ontzettend veel verschillende uitzichten op het oude stadscentrum. Ik heb de stad vastgelegd variërend van 17mm tot 300mm. De rode dakpannen zijn het mooiste vast te leggen met een polarisatiefilter, het verschil was achteraf duidelijk te zien. Natuurlijk is het centrum zelf ook de moeite waard om doorheen te wandelen. Ik wandelde de stad binnen via de oude poort (Pilepoort) om direct bij het Fransiscanenklooster uit te komen die vlak naast de Onofriofontein ligt. Andere hoogtepunten waren de Blasiuskerk, de Kathedraal en het Rectorspaleis en de Jezuïtenkerk. Ook voor het vastleggen van deze gebouwen heb ik gevarieerd van groothoek tot zoom om zowel het gehele gebouw als details te fotograferen. Ook de straatjes van de stad zijn interessant om doorheen te wandelen, daar zijn een stuk minder mensen te vinden. Voor de kust van Kroatië liggen honderden eilanden waarvan ik er vier bezocht heb. Ik heb gekajakt (spierpijn!) naar de Elafieten, een groep van 13 eilanden en ik heb het eiland Lokrum bezocht. Mijn camera bevond zich tijdens het kajakken veilig in een waterdichte zak, fotograferen heb ik alleen buiten het kajakken om gedaan. Op het laatst genoemde eiland wonen geen mensen, maar wel pauwen. Ik heb daar een foto gemaakt die ik altijd al heb willen maken: een baltsende pauw. De bezoekjes aan de eilanden waren relatief toeristisch opgezet, maar met een fotografische blik is er een hoop moois vast te leggen! Naast de eilanden heeft Kroatië ook een hoop natuurparken welke ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, iets voor een volgende keer.
0
4

Foto's bij dit blog

Baltsende pauw
Lokrum
Straatjes van de oude stad
Stradun, hoofdstraat van de oude stad
Alle blogs van Marileen
 

4 reactie(s) bij "Bezoek aan de stad Dubrovnik"

 • profile image comment

  Mooie promo voor Kroatië!

  Door deerik • geplaatst op 2015-07-27 20:25:47
 • profile image comment

  Prachtige blog en terecht wordt Kroatie even in het zonnetje gezet. hele mooie foto's heb je gemaakt.

  Door agrotewal • geplaatst op 2015-07-25 07:41:29
 • profile image comment

  Leuk te lezen blog. Je hebt mijn interesse nog sterker aangewakkerd. Ik ga proberen in het najaar maar een stedentrip te boeken naar deze stad.

  Door RobHoekstra • geplaatst op 2015-07-23 13:19:50
 • profile image comment

  Klinkt heel goed! Lijkt me een geweldige stad aan je verhaal te lezen, maar ook de foto'd die je erbij hebt geplaatst zijn heel erg mooi!

  Door WKerkhof • geplaatst op 2015-07-22 19:35:10

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.