Kroatië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Kroatië image

Zadar, wij zijn nog niet klaar! (Om naar huis te gaan)

Kroatië
Europa
Elleke

Zadar, wij zijn nog niet klaar! (Om naar huis te gaan)

KRKA + ZADAR | Helaas pindakaas. Na enkele daagjes vertoeven in het zonovergoten Split moeten we al terug richting Zadar. We hebben nog één volledige dag en we gaan er het maximum uit halen!

Verkoeling in Krka

We maken een détour die we ons niet betreuren: het National Park Krka. Alweer één van de natuurwonderen van Kroatië. De spectaculaire watervallen in het karstlandschap kunnen (bijna) tippen aan die van Plitvice, ook al is het park minder groot. Het pad is druk bewandeld, maar niet zoals dat van haar grote broertje.
Helaas lopen we ons wel eventjes ‘vast’ tussen een hoop gepensioneerden. We weten ons te bevrijden met een stevig tempo en wat onsympathiek ellebogenwerk.
Het is een fijn extraatje dat je hier mag zwemmen en dat is méér dan verleidelijk met dit hete weer. We zijn niet de enige die het verkoelende water opzoeken.

 

Nog een Kroatisch charme-offensief!

Zadar, de kleine hoofdstad van Noord-Dalmatië, overtreft alweer onze verwachtingen. We droppen onze spullen in onze basic kamer, waar we één nachtje verblijven. Ideaal gelegen, want wel pal in het gedeelte van de oude stad. Dat oude centrum is niet groot, maar zeker de moeite om eens te bezoeken!

Wij doen alles te voet op een namiddagje. Doordat het op een schiereiland is gebouwd, is het ook lekker overzichtelijk. De combinatie van de historische sites, de haven, de zee, het zee-orgel en de leuke terrasjes zorgen ervoor dat wij ons reisje naar Kroatië met een gelukzalig gevoel kunnen afsluiten.
Een superfijne kennismaking die smaakt naar meer!

Foto's

Zee-orgel in Zadar
Zee-orgel in Zadar
Elleke
Oude centrum Zadar
Oude centrum Zadar
Elleke