Kroatië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Kroatië image

Note to self: Zeg nee tegen incompetente masseurs!

Kroatië
Europa
Elleke

Note to self: Zeg nee tegen incompetente masseurs!

VRBOSKA (HVAR ISLAND) | Na een flinke rit en een oversteek met de ferryboot zetten we voet aan wal op het eiland Hvar.  We logeren er vijf nachten in een resort nabij Vrboska. Kleinschalig zou ik het niet durven noemen, maar door de ligging tussen de bomen lijkt het in niets op zo’n bombastisch resort aan de Turkse Rivièra. Het hoogseizoen is voorbij en wij krijgen een upgrade. Zicht op zee: jeuj!

Het weer is heerlijk en dus ideaal om met een boekje van zon, zwembad en zee te genieten!

Naast het ‘dolce far niente’ brengen we een bezoekje aan het stadje Hvar ; het Saint-Tropez van Kroatië, volgens de Kroaten. Het is inderdaad een mooi en bruisend stadje waar ze je langs de kade boottochtjes verkopen en waar de terrasjes goed gevuld zijn. Helaas pindakaas voor mij: door winkelstraatjes struinen zit er niet echt in, want Bart wil op tijd terug naar het hotel… om Formule 1 te kijken. Werkelijk waar...!

Op het eiland zijn veel wijngaarden en wijnhuizen te ontdekken. Tijd voor een wijnproeverijtje dus! De wijntjes brengen geen ongeloofelijke smaaksensatie teweeg, maar we ontmoeten er een clubje Aussies die met de zeilboot de Kroatische kust aandoen en dat werd best gezellig!

Maar wat maakt een paar ontspannende dagen op een zonnig eiland compleet? Juist! Een heerlijke relaxerende massage! Of dat dacht ik.
Omdat je het voor de prijs hier niet hoeft te laten, trakteer ik mezelf op een Hvar Paradise Massage. Dat blijkt een 75 minuten-durende marteling te zijn. Een ongeëvenaarde knijp- en pitsmarathon. De volgende dag staan de blauwe plekken op m’n rug!
Terwijl je daar op die massagetafel ligt af te zien, dwing je jezelf te ontspannen en niet de flauwerik uit te hangen. Je bijt op je tanden om de 75 minuten te doorstaan om daarna met tranen in de ogen af te rekenen. En dan moet het ergste nog komen: je stapt buiten en je bent ongeloofelijk boos op jezelf omdat je niet bent weggegaan na vijf keer vragen of het wat zachter kon.
Waarom word ik, die zelden op m’n mondje gevallen is, een beschaamd dutske wanneer ik op een massagetafel kom??

En het is niet de eerste keer dat ik op vakantie van die rare massage-ervaringen heb EN onderga: ik kreeg er van pijnlijke en/of bedenkelijke kwaliteit in Cuba, Egypte, Costa Rica, op een Grieks strand, ...

Time to get a grip woman!  Incompetente, masochistische of perverse wannabee masseurs weze gewaarschuwd! Ik zal nooit nog betalen voor dit soort ‘services’! Jullie verpesten het bovendien voor echte professionals. (Die écht wel bestaan en die btw wél heerlijk kunnen masseren!)

Zo. Hoewel we écht wel erg genoten hebben op Hvar, dit moest ik er even afschrijven. :-)

Foto's

Op de ferry van Split naar Hvar Island
Op de ferry van Split naar Hvar Island
Elleke
Haventje Vrboska
Haventje Vrboska
Elleke