Doen: de allermooiste hikes ter wereld image
Marieke2802

Doen: de allermooiste hikes ter wereld

Hiken is iets wat wij reizigers graag doen. Al wandelend de mooiste natuur en omgeving verkennen, kom je dicht bij de ware aard van het land. Columbus Travel laat je de allermooiste hikes ter wereld zien. Trek die wandelschoenen maar vast aan!

1. Auguille Du Midi, Frankrijk



Eigenlijk niet zo ver van huis, maar toch waan je je in een andere wereld (Foto: Columbus Reisreporter Elsbeth)



Er zijn natuurlijk heel veel verschillende manieren om de Alpen te beleven, maar de meest toegankelijke is via de kabelbaan Auguille Du Midi. Vanaf de top heb je een fantastisch 360 graden uitzicht over het dal van de Mont Blanc. Dit is een van de hoogste uitkijkpunten van Europa (3842 meter).



2. Uragh wood, Ierland  



Er bestaat bijna geen plek zo groen als dit bos! Het lijkt wel een droomwereld. Overal zie je kuddes schapen en tijdens het lopen kom je langs watervallen en kabbelende beekjes. Het bos van zo'n 80 hectare groot is gelegen in Tuosist en bestaat voornamelijk uit eikenbomen.



3.Tongariro National Park, Nieuw-Zeeland



 Dit doet denken aan de maan, toch? (Foto: Columbus Reisreport ehinderink)



De bekendste tocht in het Tongariro National park is de Alpine Crossing. Deze tocht is perfect als je opzoek bent naar een uitdagende wandeling en een liefde hebt voor fotografie. De wandeling is uitgekozen tot een van ’s wereld beste dagwandelingen. Dit is vanwege het bijzondere landschap dat lijkt op een maanlandschap en de vulkanen die er te zien zijn. Er is nergens ter wereld een plek zoals deze. 



4. The Flatbreen Hike, Noorwegen



De Flatbreen hike in Fjaerland kun je wandelen in 5-6 uur, maar dat is natuurlijk wel afhankelijk van jouw tempo en het weer. Tijdens the Flatbreen hike loop je niet door een park, maar zijn de omstandigehden wat lastiger. Zelfs in de zomer kom je tijdens je tocht sneeuw tegen, dus zorg voor goede schoenen, extra laagjes en een regenjas. Tijdens de tocht klim je omhoog richting de Flatbreen gletsjer. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht. 



5. Dubrovnik stadsmuur, Kroatië



Dubrovnik is mooi, historisch en zelfs een beetje magisch. De kosten van de stadmuurwandeling, van zo’n 2,5 km, zijn 70 Kuna. Dit staat gelijk aan ongeveer 9,50 euro. Maar, het is meer dan de moeite waard. Tijdens deze tocht zie je de stad vanuit een uniek perspectief, omdat je vanaf een hoger punt een prachtig uitzicht over de oude stad. 



6. Lion’s Head, Kaapstad, Zuid-Afrika



Niets is romantischer dan hier ’s avonds te picknicken! (Foto: Columbus Reisreporter Herman m)



Het Lion's Head wandelpad is zo’n 13 km en duurt drie tot vier uur. Het pad loopt slingerend rond de berg Lion's Head. Dit geeft je een unieke kans om Kaapstad van alle kanten te bekijken. De traditie hier is om de tocht te doen met volle maan. 



7. Walking Safari’s, Mashatu, Botswana



In Mashatu, dit 25.000 hectare park, kun je zowel in de ochtend als in de late middag een wandeling regelen met een ranger. ’s Avonds kan je verblijven in het kamp. Óf als je echt op avontuur wilt kies dan voor een drie- of vierdaagse tocht inclusief kamperen. Op deze manier ben je continu tussen de olifanten, leeuwen, giraffen en prachtige andere dieren.



8. The Kaluala Trail, Kauai, Hawaii



Adembenemende vergezichten vanaf de ruige kustlijn van Kauai (Foto: Louise ten Have, © Columbus Travel )



Dit is een spannende tocht vanwege de natte modderpaden en het uitglij-gevaar. Doe deze tocht dan ook met goed weer om slippen te voorkomen. Deze wandeltocht is de enige manier om de ruige kustlijn van het eiland Kauai te bewonderen. De tocht is zo’n 17,7 kilometer, maar wordt beloond met toegang tot het afgelegen Kalalau strand.



9. The Appalachian Trail, Georgië



De Appalachian Trail is 3540 km lang en komt vanaf Georgië door maarliefst 14 landen! Dit is het langste pad ter wereld. Het is aangelegd ter verbinding van verschillende boerderijen en wilderniskampen. Nu dient het ook ter bescherming van het mooie landschap en de cultuur. Tijdens de tocht kom je langs open groene weiden, bossen, rotsachtige klippen, rustieke hutten en talrijke bruggen. Zowel eenvoudige houten loopbruggen als spannende hangbruggen over diepe ravijnen. The Appalachian Trail is een afwisselend parcours.



10. Torres del Paine, Chili



Wat een kleur, wat een uitzicht.  (Foto: Columbus Reisreporter deerik)



De Torres del Paine is een van ’s wereld meest populaire trekkingbestemmingen. Het gebied bestaat uit ijzige gletsjers, besneeuwde bergen, kristalheldere meren en prachtige valleien. De ultra trail Torres del Paine is de meest uitdagende tocht en duurt ongeveer negen dagen.