Kroatië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Eiland te koop in Kroatië

Gepubliceerd: 04 mei 2008
0

Altijd al je eigen Robinson Crusoë eiland willen hebben? Grijp dan je kans, want de helft van het Kroatische eiland Piskera staat te koop voor een luttele 2,2 miljoen euro.

Piskera is één van de twintig eilanden van de Kornati Archipel in de Adriatische Zee. Met een oppervlakte van 586 vierkante kilometer is Piskera 1,25 keer zo groot als Texel. De Kroatische regering had als eerste het recht om het eiland te kopen, maar toonde geen interesse. Daarom besloten de eigenaren Piskera te koop te zetten.

Beschermd natuurgebied
Op het eiland staan ook nog twee woningen, die bij de prijs van 2,2 miljoen zijn inbegrepen. Deze woningen zijn ook de enige gebouwen die op het eiland mogen staan, omdat het eiland deel uitmaakt van een beschermd natuurgebied: het Nationaal Park Kornati.

Eilandenhype
Er lijkt een eilandenhype gaande op de onroerend goedmarkt in Kroatië, want er worden nog meer stukken eiland aangeboden. Op Kornat wordt een vlakte van 130 hectare aangeboden voor anderhalf miljoen euro, 'geschikt voor de teelt van olijven en Robinson Crusoë-toerisme.' In totaal staan ongeveer twintig kleine eilandjes, eilandpercelen en huizen te koop in de directe omgeving van [url="http://www.kornati.hr/eng/introduction.htm" target="_blank"] Nationaal Park Kornati [Kornati /url]. Hun totaalwaarde bedraagt een slordige 18 miljoen euro.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Kroatië artikelen
Reisnieuws
5x heerlijke alternatieven voor drukke Europese zomerplekken

07 aug 2017, Wil je deze zomer wél volop van de zon genieten, maar heb je geen zin om hutje mutje op het strand te liggen? Verdiep je dan in deze 5 alternatieven voor onder Nederlanders populaire zomerbestemmingen en ontloop de toeristenmassa’s!

1
Reisnieuws
8x Europa's mooiste, onbekendste nationale parken

02 mei 2017, Aan leuke citytripbestemmingen geen gebrek in Europa. Maar wist je ook dat er ontzettend mooie natuurparken te vinden zijn? Deze ondergesneeuwde nationale parken mag je absoluut niet missen.

0
Reisnieuws
De 10 grootste fooi-geef blunders in het buitenland

22 apr 2017, Is het nou 10%? Of helemaal niks? Fooi geven is in sommige landen volkomen normaal en in andere een extraatje. Zo geef je fooi in de populairste vakantielanden voor Nederlanders.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.