Kroatië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Kroatië - Balkan beauty

Gepubliceerd: 10 sep 2013 0
Voor de Kroatische kust liggen meer dan duizend eilanden: heerlijke vakantiebestemmingen met turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen en schilderachtige middeleeuwse dorpjes. Alleen is de populariteit van de eilanden inmiddels zo groot dat je je best moet doen om toeristen te vermijden. We gingen daarom voor je op zoek naar de meest bijzondere plekken buiten de trekpleisters.

 
Tekst Lars Anderson Fotografie Matt Lutton 
'Iets naar links!’ roept Matt. De fotograaf bewaakt de rechterflank van de auto, ikzelf bekommer me over het linkerdeel. Het is millimeterwerk op dit ultrasmalle kiezelpad dat om onduidelijke redenen wordt gemarkeerd door metershoge op elkaar gestapelde rotsblokken ? de uitstekende punten zouden het metaal als een blikopener openrijten. De spiegels zijn ingeklapt en voortdurend schuren takken van doornstruiken tegen de zwarte lak, inmiddels grijs van het stof. De takken tekenen er lange striemen in, alsof de auto in brand staat.

‘Wat doen we hier ook alweer?’ vraag ik. Eén foutje en we kunnen Apeldoorn bellen. Een scherpe bocht nadert, maar achteruit is geen optie.

‘Er schijnt daar een bijzondere steen te zijn,’ zegt Matt. ‘Tip van een local.’

Steen. Natuurlijk. Bra? is beroemd om zijn witte kalksteen. Verspreid over het eiland worden uit groeven grote witte blokken gezaagd, geliefd onder heersers, rijken en de adel. Keizers lieten er hun paleizen mee bouwen; het Witte Huis in Washington is eruit opgetrokken. Het komt allemaal uit deze bodem.Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 42Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Kroatië artikelen

10 superslimme budgettips voor je eilandentrip

Een eilandentrip is de beste manier om dat ultieme vakantiegevoel op te wekken, maar de kosten kunnen héél snel oplopen. Zo bespaar je honderden euro’s op je volgende eilandentrip!

Een eilandentrip is de beste manier om dat ultieme vakantiegevoel op te wekken, maar de kosten kunnen héél snel oplopen. Zo bespaar je honderden euro’...

De 10 grootste fooi-geef blunders in het buitenland

Is het nou 10%? Of helemaal niks? Fooi geven is in sommige landen volkomen normaal en in andere een extraatje. Zo geef je fooi in de populairste vakantielanden voor Nederlanders.

Is het nou 10%? Of helemaal niks? Fooi geven is in sommige landen volkomen normaal en in andere een extraatje. Zo geef je fooi in de populairste vakan...

Budget tripje in Europa? De 8 beste budget airlines

Nergens ter wereld heeft de opkomst van budgetvluchten het reizen zó beïnvloed als in Europa. Adviesbureau Skytrax stelde een top 8 samen van Europa's beste budget airlines, gebaseerd op beoordelingen van passagiers.

Nergens ter wereld heeft de opkomst van budgetvluchten het reizen zó beïnvloed als in Europa. Adviesbureau Skytrax stelde een top 8 samen van Europa's...