Venetië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

The Blue Umbrella

Venetië,
Italië


De Ponte della Costituzione van Calatrava is de eerste brug in 125 jaar die in Venetië is gebouwd. Sinds het begin van de bouw was de brug omstreden en na vertraging en hoge extra kosten zat niemand er in 2008 nog op te wachten. De brug paste volgens velen niet zijn omgeving en het belangrijkste: de brug was niet toegankelijk voor invaliden.
De treden op de brug hebben te lijden onder het gewicht van de koffers van de toeristen die de brug gebruiken. De treden zijn namelijk allemaal van verschillend formaat en kunnen alleen met de hand worden gemaakt, dus vervanging is duur Gelukkig is de brug wel toegankelijk gemaakt voor invaliden die kunnen plaatsnemen in een rode capsule die die de invalide naar de overkant van het kanaal brengt.
Hier zie je de brug; het regent. Ik moet denken aan de korte animatiefilm The Blue Umbrella, voorafgaand aan de film Monsters University..
Het verhaal speelt zich af in een zingende stad, waar twee paraplu’s verliefd worden op elkaar. De blauwe paraplu heeft een oogje heeft op een rode soortgenoot. Maar wanneer hij haar wil volgen, wordt hij geteisterd door stormachtige wind en regen. Een schattig filmpje.

Kijken? https://www.youtube.com/watch?v=zdw6T3dpqgg