Venetië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Venetië image

Schone was en deuren "Venetie"

Venetië
Italië
Belin-en-nikon

Schone was en deuren "Venetie"

Het is straalend weer, we staan vroeg op en beginnen aan onze wandeling ditmaal door de wijk Cannaregio.

Qua culinaire hoogstandjes zal deze dag echter een mislukking zijn. Het begint bij de bakker, die is dicht. Ja dat kan je hebben op zondag, nou geen probleem we kijken wel even verder.
De koffiebar waar wij koffie willen benuttigen gaat pas over een uur open. Gaan we nou een uur wachten voor een koppie koffie? Nee… het is we heel mooi weer, maar om nou zo lang te wachten vinden wij geen goed idee We besluiten door te lopen.
In een achteraf steegje zien we een hippe tent waar we een ontbijten kunnen benuttigen.

We komen langs het restaurant wat ik voor deze avond in gedachten had “Gam Gam” , helaas is deze wegens renovatie werkzaamheden gesloten.

Verder is deze route prachtig. Heerlijk rustig, bijna geen toeristen te zien en heerlijk weer.
Bij F.te Nove pakken we de Vaporetto richting het eiland Murano, beroemd om zijn glaswerk. Wij gaan niet de glasblazerij /museum bezoeken maar lopen daar rond in de stad.
Na een lange wandeling besluiten we de Vaportto te pakken om Burano te bezoeken. Dit eilandje is bekend om zijn gekleurde huizen.
Aan land begonnen met onze toch ditmaal zonder kaart. De rust, de kleuren en de geur van schone was maken mij helemaal blij. Om eerlijk te zijn leek het wel de thema van ons weekend om “schone was en deuren” te fotograferen.

Het was al laat op de middag en ik had niet gerekend om ’s middags in Burano te eten. We maakte de fout om bij het centrum in een restaurant te gaan eten. Het was wel goed, maar niets bijzonder.
We vervolgen onze wandeling en bij een achteraf straatje ontdekken wij een klein restaurant “Ristorante Da Forner” op F.ta Teranova 130. Aan al de oorkondes te zien hebben we een heerlijke maal mis gelopen.

Van al de eilanden die we hebben gezien is Burano het mooist. Met een tevreden gevoel varen terug. Ik sluit mijn ogen en doe mijn hoofd naar achteren, even vergeet ik dat we als sardientjes in een blik op de boot zitten. “Permission, permission” wordt er door de medewerker van de vaardienst geroepen. Hij probeert zich door de massa mensen heen te wringen om bij de steiger de boot aan te leggen. Oh nee…Er moeten nog meer mensen mee.

De flop van de avond is ons volgende restaurant “Alle Oche" op Calle Tintor. Omdat het restaurant waar wij naar toe wilde gaan gesloten was besloten we er een uit te kiezen die in mijn reisgids vermeld stond. Ze hebben wel goede pizza maar je moet niet van de kaart bestellen, echt niet lekker.
Teleurgesteld gaan we naar het hotel terug. Wie weet zal het morgen beter gaan.


Foto's

e2635.jpg
e2635.jpg
Belin-en-nikon
b623a.jpg
b623a.jpg
Belin-en-nikon
790b9.jpg
790b9.jpg
Belin-en-nikon