Venetië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Venetië image

Venetië

Venetië
Italië
MLentz

Studiereis/dag Venetië

Het is half 1 s'nachts wanneer ik in de auto stap om naar een collega te rijden en vervolgens met nog 3 andere collega's samen onze reis naar een dag Venetië beginnen. Dit tripje is aan vele reisagenten aangeboden en wij zaten hier bij.
Bij aankomst worden we met bussen naar de haven gebracht waar we de Nieuw-Amsterdam van de hal van binnen en buiten mochten bewonderen. Groots en geweldig, wat een product!
Na een heerlijke culinaire 4-gangen lunch worden we met bootjes gebracht naar het San Marco plein. Hier mochten we nog 5 uur heerlijk rondslenteren. Prachtige bouwwerken gezien en wat een gezellige sfeer. De gondeltjes door de grachtjes, de duiven die voor je neus langs vliegen, de prachtige luxe panden van de dure zaken en de heerlijke pizzapunten die je veelal overal kunt krijgen.
We zijn dan in oktober geweest, maar het was er nog heerlijk weer! Ook was het nog steeds gezellig druk met bandjes op terassen. Voordat we weer terug gingen naar de pendelbootjes kwam ineens in het donker het schip dat we hebben mogen bewonderen aanvaren. Wat een geweldige ervaring! Duizenden lichtjes en de kleine bootjes die er gewoon omheen vaarden. Prachtig!
Het was nog weer een lange reis terug, maar het was zeker de moeite waard! Wat hebben we toch een droombaan!