Venetië reisblogs

Dood in Venetië

marjolijn was er (tot 07 nov 2015) Gepost op 13 okt 091 reacties

Dood in Venetië.

Even snel een weekje er tussenuit, georganiseerd, met een busreis door Italië. Het is een bont reisgezelschap, ieder met zijn eigen levensverhaal/rugzakje. Eerste stop is Venetië. Ik was er vaker, en trek mijn eigen plan.
Eerst met de vaporetto, de “bootbus”, naar Cimetero San Michele, het indrukwekkende kerkhof-eiland, met onafzienbare rijen graven, vaak ook op zijn Italiaans gestapeld in bovengrondse muren. Ook in de dood zijn katholieken, Grieks-orthodoxen, en protestanten gescheiden. In het protestantse deel veel nationaliteiten, hier ontdek ik bij toeval ook het graf van Tine Douwes-Dekker, de vrouw van Multatuli. Ik neem me voor thuis het boek Tine of de dalen waar het leven woont van Nelleke Noordervliet nog eens te herlezen, en ook Ballets Russes van Rosita Steenbeek. De muggen steken flink, toch zou ik hier wel de hele dag rond kunnen dwalen. Maar ik wil ook nog wat van de stad zien.
Na een snelle punt pizza slenter ik vanaf de halte Fondamente Nuove door de rustige wijk Cannaregio, met veel leuke doorkijkjes. In de Scuola della Misericordia is in het kader van de Biënnale interessant werk te zien. Zo wordt de traditie voortgezet van de scuole, trefpunten van gilden en broederschappen, die nu beroemde kunstenaars opdracht gaven hun scuole te decoreren.
Via de drukke winkelroute Strada Nuova, Rio terrà San Leonardo bereik ik het station waar ik de vaporetto neem door het Canal Grande, richting San Marco.

marjolijn Positie 60 (33712 p.) Lid sinds 18-01-2008 Foto's en tips: 1105 Blogs: 36 Fans: 2

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
het kerkhof-eiland San Michele
blogfoto nr. 2
graven San Michele
blogfoto nr. 3
Scuola della Misericordia, Biënnale, paviljoen Letland
blogfoto nr. 4
typisch Venetië
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

A Coruña, een roman als gids
8 2
Gepost op 21 mei
Spanje Galicia
Op de fiets in Nha Trang
4 3
Gepost op 17 maart
Vietnam Zuid Vietnam

Reacties bij deze blog

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Wat een pakkende vlotte tekst heb je in je blogje. Fijn dat je een goede tijd hebt gehad en leuke ontdekkingen hebt gedaan.Wat een bijzondere foto van Scuola della Misericordia .
Groeten MIreille

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.