Venetië reisblogs

Dag Venetië

kellybaetsen was er (tot 17 jul 2009) Gepost op 19 jul 090 reacties

De laatste dag van deze jaarlijkse stedentrip. We hebben het lekker rustig aangedaan ondanks het feit dat we pas aan het eind van de middag vertrekken. Zin om zwaar bezweet in het vliegtuig te zitten hebben we niet want het is hier ongelooflijk heet. Een grote 24-uurs sauna is het!

Vanochtend weer lekker rondgewandeld en genoten van het uitzicht op de Ponte dell Academia. Na lekker op het terrasje te hebben gezeten zijn we naar het Scala Contarini del Bovolo gelopen. Dit fraaie 15de-eeuwse paleis wordt vaak als filmdecor gebruikt en dat is ook niet gek. Wat een prachtig bouwwerk is dit. Hier houdt ik van. Het paleis heeft aan de buitenkant een prachtige trap in de vorm van een slakkenhuis. Echt een bezoekje waard.
Na de eerste dag had ik eindelijk door hoe het steegjesnetwerk in elkaar zit. Ik mag mezelf omdopen tot professioneel Venetiaans kaartlezer want ik sta er toch weer iedere keer van versteld dat ik in dit doolhof de weg kan vinden.

Na een overheerlijke Italiaanse ijsco was het tijd om de spullen te halen en met de boot terug te gaan. Dat ging nog niet zo makkelijk want op de terugweg kregen we een aanvaring. De boot kreeg kuren en kon op een gegeven moment alleen nog maar achteruit varen waardoor we tegen de steiger botste. Wij zagen ons al helemaal het vliegtuig missen want de boot had geen zin meer om te varen. Een klein deel van de steiger aan gort en een temperamentvolle Italiaan kwam aangevlogen omdat we op een haar na zijn kraampje op de steiger hadden gemist.
Na 15 minuten aan de motor te hebben gesleuteld besloot de boot dat hij toch weer zin had om te gaan varen. Na anderhalf uur kwamen we dus eindelijk aan op het vliegveld. Gelukkig hadden we toch nog even tijd om ons een klein beetje op te frissen (niet bezweet aankomen op het vliegtuig was dus uiteindelijk toch niet gelukt na alle calamiteiten).
Vliegtuigje in en terug naar Nederland.

Ik heb echt weer heerlijk genoten. Venetië is een prachtige stad waar je heerlijk kunt wandelen en tegelijkertijd ook aan je fitnessprogramma denkt (trappetje op, trappetje af, trappetje op en weer trappetje af).
Het is echt een apart wereldje binnen Italië. En hele mooie maar geen goedkope stad maar dat weet je van te voren. Ik heb me in ieder geval weer zeer goed vermaakt.

kellybaetsen Positie 601 (440 p.) Lid sinds 01-09-2008 Foto's en tips: 551 Blogs: 43 Fans: 2
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hammam trauma
0 13
Gepost op 28 september
Turkije Turkse Riviera
Dubai...here we come!
0 11
Gepost op 14 april
Verenigde Arabische Emiraten Dubai
Pech onderweg
1 17
Gepost op 29 december
Lesotho Maseru

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.