Venetië reisblogs

San Marco en verder dan dat

kellybaetsen was er (tot 17 jul 2009) Gepost op 19 jul 090 reacties

Dag 2 lekker vroeg opgestaan en na een heerlijk ontbijtje op pad gegaan. Eerst het Dogenpaleis bezocht wat absoluut de waard was. Een prachtig paleis met een schitterende mengeling van Byzantijnse, gotische en renaissancistische architectuur. Prachtige en rijk versierde trappen, gevels en zalen maken dit paleis zeker een bezoek waard.

Nadien was het eindelijk tijd voor de San Marco Basiliek. Na even in de rij te hebben gestaan bleek dat je van te voren in een klein steegje je rugzak af moest geven. Was wel handig geweest als ze dat even van te voren zouden melden. Gelukkig had ik wel een sjaal meegenomen voor over mijn schouders want anders mag je de basiliek niet in. Absoluut te begrijpen maar bij het zien van vele fresco’s van spiernaakte mensen op de bovenverdieping krijg je toch wel vraagtekens wat nou aanstootgevender is. Blote schouders of spiernaakte afgebeelde mensen in een kerk?
De basiliek was echt schitterend. Gelukkig waren wij er tussen 11.30 en 12.30 wat betekent dat de basiliek verlicht was. Dat levert een schitterend, lichtgevend en gouden schouwspel op. Foto’s maken is eigenlijk niet toegestaan maar na het zien van vele fotograferende toeristen kon ik de verleiding ook niet weerstaan (normaliter houdt ik me wel netjes aan de regels hoor). Zonder flits heb ik snel een paar plaatjes geschoten waar ik absoluut geen spijt van heb want ooo wat zijn ze mooi.
Boven op de balustrade heb je een prachtig uitzicht over het San Marcoplein en het Dogenpaleis.

’s Middags lekker de boot opgegaan om even uit te waaien en te genieten van het prachtige uitzicht over de Canal Grande. Die middag hebben we lekker gewandeld in de wijk Santa Croce en Dorsoduro. Prachtige steegjes, pleinen en kanalen hebben we aanschouwd. Het ene nog mooier dan het andere. Ook het Scuola Grande di San Rocco liet een grote indruk achter. Weer van die prachtig, rijk versierde zalen met veel pracht en praal.

’s Avonds zijn we uiteindelijk zwaar afgezet in een restaurantje samen met nog vele andere toeristen (zo te zien aan de gezichten bij het presenteren van de rekening). De zo leuk geprijsde gerechten bleken de grote te hebben waar een 2 maand oude baby nog niet genoeg aan heeft. Uiteindelijk maar extra gerechten bijbesteld. Tel daarbij de kosten voor het tafeldekken, 12% service en veel te hoge drankprijzen op en je hebt een rekening waar je in Nederland zeer uitgebreid kunt tafelen in een heel goed restaurant.

Venetië is erg mooi maar maakt zijn reputatie ook degelijk waar. Het is heeeeeel duur. Wil je dus voor een redelijke prijs lekker eten ga dan wat dieper Venetie in en blijf een behoorlijk eind uit de buurt van het San Marcoplein.

kellybaetsen Positie 553 (431 p.) Lid sinds 01-09-2008 Foto's en tips: 551 Blogs: 43 Fans: 2
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hammam trauma
0 13
Gepost op 28 september
Turkije Turkse Riviera
Dubai...here we come!
0 11
Gepost op 14 april
Verenigde Arabische Emiraten Dubai
Pech onderweg
1 17
Gepost op 29 december
Lesotho Maseru

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.