Venetië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Venetië image

Natuurgeweld bij Venetie

Venetië
Italië
Agrotewal

Natuurgeweld bij Venetie

Nu het maandthema over natuurgeweld gaat, wil ik toch een korte blog wagen aan het verhaal van de verwoeste camping.

Op een extreem zonnige dag, kwamen wij in de namiddag aan op Camping Termali vlak bij Venetie. Ons plan was om eens lekker van het zonnetje te genieten, uit eten in het restaurant van de camping en uitrusten van een lange reis. Venetie bezoeken was voor ons een leuk gebruik wanneer we naar Griekenland gingen met de boot.

Nog voor we de stoelen uit de caravan hadden gehaald had dochterlief ons al gewezen op een hele donkere wolk. Haar vriendin moest even naar het toilet op zo'n 50 meter afstand. De pootjes hadden we uitgedraaid en de vuil water emmer stond op de juiste plek,toen het onweer losbarstte.

In al onze vakanties nog nooit zoiets meegemaakt, de klappen van het onweer waren zo hard dat het leek of we in een oorlogsfront verzeild waren geraakt. De deur van de caravan klapte als vanzelf dicht. De caravan werd gegeseld door de hagel en danste heen en weer. We konden maar ter nauwer nood blijven staan. Met de handen over haar oren is dochterlief, toen bijna 18 jaar oud onder de tafel gekropen. Het lawaai van de hagelstenen was oorverdovend. Om toch maar niets van dit spektakel te missen keek ik door de ramen, de takken vlogen in het rond en voor de vriendin was het onmogelijk om terug te komen naar de caravan. Na 5 minuten die wel een uur leken, trok de bui weg, waarna de zon weer scheen.

De camping totaal verwoest achterlatend. Dochter helemaal overstuur, vriendin was gelukkig zo slim geweest om zich te verschuilen in het toilet. Verbijsterd zijn we over de camping gelopen. Wat even daarvoor een mooie groene camping was, leek nu het decor van een horror. Tenten totaal verdwenen, auto's onder bomen en caravans vernield en opgetild door de storm. Onze caravan was een kwart slag gedraaid, de vuilwater emmer was tegen een hek zo'n 200 meter kapot geslagen. En de schade ach die viel voor ons nog mee, zesduizend euro schade aan de caravan, hij leek wel een poffertjes pan. Bij de auto waren er een aantal kappen kapot van de lampen en hij had behoorlijke blikschade. Ook een paar duizend euro, maar we konden wel doorgaan met de vakantie en dat was veel meer dan de andere vakantiegangers. Maar wat hadden we geboft in vergelijk met de anderen. Het dorp was ontoegankelijk geworden, het restaurant net als het zwembad onbruikbaar.

Foto's

f2c41.jpg
f2c41.jpg
Agrotewal
894a2.jpg
894a2.jpg
Agrotewal
74234.jpg
74234.jpg
Agrotewal