Venetië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Wees op je hoede voor deze nieuwe oplichtingstruc

Gepubliceerd: 01 feb 2018

Zakkenrollers, straatverkopers, kruimeldieven; als je aan oplichters denkt, zijn dit soort types de usual suspects. Maar in het extreem toeristische Venetië worden nietsvermoedende toeristen op wel héél gewiekste wijze van hun geld beroofd. Let dus goed op, want dit kan jou ook gebeuren.

Columbus Travel
Columbus Travel


Ben jij al eens in Venetië geweest? (Foto: Reisreporter  agrotewal)

Jaarlijks brengen zo’n dertig miljoen mensen een bezoek aan Venetië. En daarmee is het een van de drukstbezochte bestemmingen van Europa. Een van de nadelen van deze enorme toeristenstroom is dat het ook verkéérde figuren aantrekt. En die tref je niet alleen op straat of in steegjes, maar ook in restaurants, zo bleek uit een politiezaak die onlangs aan het licht kwam.

Torenhoge rekening

Vier biefstukken, een portie gefrituurde zeevruchten en water. Normaal gesproken ben je voor dit diner pak ‘m beet € 80 kwijt. Een groep van vier Japanse studenten, die tijdelijk studeerden in het Italiaanse Bologna, kreeg echter een veel hogere rekening gepresenteerd: € 1100! De zaak leidde in Venetië tot grote ontsteltenis. Zeker na een recente melding van drie vrouwelijke toeristen, die in een ander restaurant noodgedwongen € 351 moesten aftikken voor drie borden pasta.

Buitenlandse eigenaren

Volgens een lokale woordvoerder, die de zaak in behandeling heeft genomen, is slechts vijftig procent van de eetgelegenheden in het oude centrum in eigendom van de lokale bevolking. En nauwelijks één procent van de eettentjes in het stadsdeel waar de Japanners dineerden. Het verantwoordelijke restaurant is bijvoorbeeld in handen van een Chinese zakenvrouw en wordt gerund wordt door een Egyptische manager. Heb jij binnenkort een stedentrip naar Venetië op de planning staan? Let dan goed op de menuborden en -kaarten van restaurants, zodat je eventuele fouten op de rekening direct aantoonbaar kunt maken. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Italië artikelen
Reisnieuws
7 plekken met te veel toeristen. Zo ontzie je ze

20 feb 2017, Populaire bestemmingen trekken ieder jaar veel bekijks. Sommige van die plaatsen doen er echter alles aan om toeristen te weren. Ze roepen strenge regels in het leven en staan nog maar een maximum aantal bezoekers toe. Misschien zijn deze alternat...

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
10 absurde boetes die je reis behoorlijk kunnen verpesten

27 okt 2016, Wat hier in Nederland een normaal gebruik is, kan strafbaar zijn in een ander land. Leuk die andere culturen en gebruiken, maar houd wel even rekening met bizarre boetes die je vakantie nog weleens een stukje duurder kunnen maken!

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.