Venetië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Venetië staat blanker dan ooit

Gepubliceerd: 01 dec 2009
0

Dat Venetië vaak met wateroverlast kampt, is bekend. Maar gisteren voelde de Italiaanse stad wel erg veel nattigheid.

Het water reikte 156 centimeter boven het normale niveau. Op het wereldberoemde Piazza San Marco stond het water in de middag bijna één meter hoog. De burgemeester deed een oproep aan de inwoners van de Italiaanse grachtenstad om binnen te blijven. Met sirenes en luidsprekers werd iedereen op de hoogte gesteld.

Al enkele eeuwen wordt er een technische oplossing gezocht voor het waterprobleem. In 2003 werd begonnen met het project MOSE, een systeem van beweegbare afsluitingen die Venetië moet beschermen tegen grote hoeveelheden water uit de Adriatische Zee. De waterkering moet in 2011 klaar zijn.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Italië artikelen
Handige Tips
Zo bespaar je op het ov van en naar het vliegveld

28 aug 2017, We bespaarden € 30 op ons vliegticket naar Londen door aan te vliegen op Stansted. Maar bij de treinkaartapparaat in de aankomsthal kwamen we er tot onze verbazing achter dat een treinritje naar het centrum net zo duur was. Daar ging onze winst!...

0
Reisnieuws
7 plekken met te veel toeristen. Zo ontzie je ze

20 feb 2017, Populaire bestemmingen trekken ieder jaar veel bekijks. Sommige van die plaatsen doen er echter alles aan om toeristen te weren. Ze roepen strenge regels in het leven en staan nog maar een maximum aantal bezoekers toe. Misschien zijn deze alternat...

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.