Venetië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Coca-Cola vult Venetië

Gepubliceerd: 24 feb 2009
0

Het duurt niet lang meer of je denkt bij Venetië naast grachten en gondels ook aan Coca-Cola. Het drankconcern tekent deze week een contract met de Italiaanse stad ter waarde van 2,1 miljoen euro in ruil voor frisdrank- en snackautomaten op ‘iedere hoek in de stad’.

Venetië zegt het contract nodig te hebben om het onderhoud en herstel te bekostigen van haar monumentaal erfgoed. De stad vindt steeds meer beren op de weg bij het aantrekken van geld en bovendien slinkt het bevolkingsaantal.

Niet overal
De lagunestad gaat dit pact voor vijf jaar aan met Coca-Cola. Een ambtenaar ontkent dat op ‘alle’ plekken in het historisch centrum automaten komen. Op het beroemde San Marcoplein geldt sinds 1987 een eet- en drinkverbod en daar kun je dus nog steeds van het oude Venetië genieten, gevrijwaard van tekenen van een marketingtijdperk.

Foto 'Gondelaar + Romantiek' door vledder.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Italië artikelen
Handige Tips
Zo bespaar je op het ov van en naar het vliegveld

28 aug 2017, We bespaarden € 30 op ons vliegticket naar Londen door aan te vliegen op Stansted. Maar bij de treinkaartapparaat in de aankomsthal kwamen we er tot onze verbazing achter dat een treinritje naar het centrum net zo duur was. Daar ging onze winst!...

0
Reisnieuws
7 plekken met te veel toeristen. Zo ontzie je ze

20 feb 2017, Populaire bestemmingen trekken ieder jaar veel bekijks. Sommige van die plaatsen doen er echter alles aan om toeristen te weren. Ze roepen strenge regels in het leven en staan nog maar een maximum aantal bezoekers toe. Misschien zijn deze alternat...

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.