Umbrie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Umbrie image

Onze eerste groepsreis met de camper

Umbrie
Italië
Jandebloois

Onze eerste groepsreis met de camper

Vrijdag 22 mei

Op 22 mei zijn we vertrokken met volle tank bij een km-stand van 165.667 km. Voordat we vertrokken hebben eerst in de camper geluncht: allebei een broodje salami (om alvast in de stemming te komen) en één met eiersalade. Hierna gingen we op weg. Via de A12, de A20, A16 richting Breda en Antwerpen. Vervolgens Brussel, en bij het Lac du Genval hebben we gepauzeerd en koffie gezet. Hierna verder richting Namen en Luxemburg. Getankt bij Shell in Frisange. De diesel is nog steeds aangenaam goedkoop in Luxemburg, 81,8 ct per liter. Er ging voor € 40 in. Vervolgens zijn we doorgereden naar Saarburg in Duitsland. Ik had twee camperlocaties in de Mio opgeslagen. De eerste bleek een parkeerterrein bij een sportclub, en was dus geen camperplaats. De tweede wel. Die was vrij groot, maar helemaal vol. We konden ernaast op een noodveldje staan. Na een mok soep, een bord carpaccio en aardbeienyoghurt en tenslotte een beker koffie zijn we het terrein gaan verkennen. Uiteraard veel Duitsers, wat Belgen en enkele Nederlanders. Terug bij de camper hebben we wat gedronken. Hierna heeft Nellie de vakantieboekhouding gedaan, en ik ben gaan schrijven. Het is nu 21.30 uur, het daglicht is bijna verdwenen. Morgen gaan we naar Ulm. De km-stand is nu 166.411. We hebben vandaag dus 474 km gereden.

Zaterdag 23 mei

Om 08.30 werd er op de camper geklopt. "Aufmachen!", droomde ik, maar de dame in kwestie riep "gutenmorgen". Of we wilden betalen! We hadden verwacht gratis op het noodveldje te mogen staan, maar nee, we moesten 4 Euro betalen. De "echte" camperplaatsen kostten 6 Euro. Bij een vlakbij gelegen Aldi hedbben we 2 flessen whiskey, 3 flessen Amaretto, een pak pennywafels en soep gekocht voor tezamen 30 Euro. Hierna zijn we naar Ulm gereden, met enkele pauzes voor eten, drinken en sanitaire stops.
Rond half vijf kwamen we in een warm en zonnig Ulm aan. De Mio leidde ons feilloos naar de grote camperplaats. We waren niet alleen, er stonden tientallen campers, in alle soorten en maten. Eerst de tafel en stoelen neergezet, en toen een lekker koud biertje. Omdat de koelkast gisterennacht was uitgegaan (gastank leeg), was de kip ontdooid en moest dus geconsumeerd worden. Het werd een wokschotel. Voor het eerst werd de wokpan van "Action" gebruikt, en ook voor het eerst de gasbrander, een verjaardagskado van Theo en Sophia. Een halve zak Chinese groenten erbij, woksaus uit een flesje van Conimex en chinese mie: het smaakte heerlijk. Een passerende Nederlander wilde graag menu 43 bij me bestellen. Na het eten nog een beetje door Ulm geslentert. Omdat we geen kaart hadden met de mooiste bezienswaardigheden viel de wandeling een beetje tegen. Bij een "Sky" winkel nog een Radler, een witbier en een schriftje gekocht. Het is nu 21:15 en ik zit nog in T-shirt buiten. Dat kon gisteren in Saarburg niet. De km-stand is nu 166.512, vandaag hebben we dus 371 km gereden.

lees het hele verslag op www.camperavonturen.tk

Foto's

9885f.jpg
9885f.jpg
Jandebloois
10d66.jpg
10d66.jpg
Jandebloois
10d66.jpg
10d66.jpg
Jandebloois
f42b6.jpg
f42b6.jpg
Jandebloois
f42b6.jpg
f42b6.jpg
Jandebloois
c6b3c.jpg
c6b3c.jpg
Jandebloois
c6b3c.jpg
c6b3c.jpg
Jandebloois