Trentino

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Beroemd en berucht

Trentino,
Italië


Beroemd of berucht. Wie het internet vooraf wat afstruint ontdekt in ieder geval dat Lago di Braies nogal een reputatie heeft. Het blauwgroene meer dat in een kom ligt omgeven door lariksen en hoge bergen is sprookjesachtig mooi. De bootjes die er verlaten drijven bij het boothuis doen daar nog een schepje bovenop. Toen ik echter las dat er soms urenlange verkeersopstoppingen zijn om bij het meer te komen, met peperdure grote parkeerplaatsen, fotografen die geïrriteerd met elkaar strijden om het mooiste plekje en mensen die inbreken in het boothuis om 'Insta-plaatjes' te schieten van elkaar op de steiger was mij de lust vooraf al volledig vergaan. Op deze site werd dat nog eens dunnetjes bevestigd. Not for me.....het meer ligt daar ook prima zonder mij, had ik besloten.
Tot we de dame spraken waar we ons huisje huurden. Zij vertelde dat het eind oktober extreem rustig is. Zo geschiedde dat we op een druilerige donderdag toch bij het meer belandden. Er stonden bordjes dat je de route om het meer alleen 'clockwise' mag lopen vanwege de drukte.... iets wat een tikkie belachelijk overkomt in een tijd dat er welgeteld 6 mensen en 1 hond rondlopen. We hebben in alle rust het meer kunnen ontdekken en een rondwandeling gemaakt (tegen de klok in.....simpelweg omdat het kan:).
Tot er op de valreep een stelletje aan kwam lopen. Zij was duidelijk gekleed op een insta-sessie (een veel te zomers jurkje voor temperaturen net boven 0). Alles kwam uit de tas...het bekende insta-hoedje, de poncho, sjaals de hele mikmak. En alle trucks werden ook uit de kast getrokken: het getuite mondje, kont naar achter, borsten naar voor, de verleidelijke blik over de schouder, de gedrapeerde haren, wisseling van coupe.....en dat hele riedeltje nog 4 x omdat madame de door vriendlief gemaakte foto's duidelijk minnetjes afkeurde...... en natuurlijk kon de afsluitende 'insta-zoen met selfiestick' niet ontbreken. Mijn mond zakte open van verbazing..... dit bestaat dus echt! Toch nog gelachen op deze druilerige dag.....het begon al een beetje saai te worden met slechts 6 mensen en 1 hond:).