Toscane Reviews

9

Categorie: Regio

Toscane

Deze autoroute bevindt zich in de Provincie Arezzo. De route SP208 van Bibbiena naar de Abdij 'Il santuario francescano della Verna' lijkt op de kaart maar kort. Wij vergisten ons enorm. Het is een steile weg met veel bochten (misselijkheid)en ondanks dat er maar weinig verkeer is moet je enorm opletten voor onverwachts verkeer. Het duurde ons 3x zo lang en dan moet je nog terug. Derhalve moesten we onze roadtrip inkorten want we hadden een circulaire trip bedacht. Wel was het adembenemend mooi, naast de brem bloeiende andere veld bloemen, er was gehooid, je had schitterende vergezichten,vele schapenkuddes en het berglandschap was afwisselend. Ik raad je aan om af en toe even uit de auto te stappen om rond te kijken. Heerlijk een stop onderweg bij een fruitstalletje, jammie dorstlessend en smaakvol. Uiteindelijk bij de Abdij kom je in de bebossing waar het koel is. Franciscus van Assisi zou hier in 1224 geweest, hij was al ziek en tijdens zijn meditaties zou hij hier een visioen hebben gehad. Ik vermoed dat daarom de religieuze betekenis aan deze abdij in de pelgrimsroute is ontstaan. In de Abdij waren gelovigen, pelgrims, nonnen en een priesteroptocht die dag. Een serene plek. Nabij de Abdij is genoeg parkeerplaats. En in een dorpjes in de directe omgeving zijn ook hotels indien je niet in de abdij wenst te overnachten. Mocht je in de provincie (stad)Arezzo, Bibbiena, Poppi zijn tijdens je vakantie, overweeg zeker deze roadtrip.
Weinig andere toeristen
Mooi en afwisselend landschap
Prachtige abdij die te bezichtigen is

Liever geen pech krijgen
Roadtrip duurt langer dan verwacht
review geplaatst op 2017-01-17

8

Categorie: Regio

Toscane

Als je in Florence naar het zuidoosten rijdt ga je richting Arezzo en Cortona. Het is hier nogal bergachtig. Beide plaatsen hebben een oud en goed bewaard gebleven centrum: het is hier zo typisch Italiaans, of Toscaans moet ik misschien wel zeggen. De sfeer is goed en het is hier niet superdruk. Tussen de steden Arezzo en Florence in ligt de aparte rotsformatie genaamd 'Le Balze Valdarno' , wat Kliffen van Valdarno betekent. De Balze bestaan uit een serie grote geelachtige rotsen die hoog boven het omliggende groene landschap uitsteken en zo behoorlijk opvallen. Je hoeft dus niet naar de Grand Canyon om dit te zien, zelfs in Europa vind je zulke plekken al is het natuurlijk veel kleinschaliger dan de Grand Canyon. Maar apart is het zeker, het is anders dan het geijkte Toscaanse landschap. Le Balze Val d'Arno ligt 12 km vanaf Giovanni Val D'Arno. We stoppen in het dorpje Piantravigne, dat het beste uitzicht heeft op dit rotsgebied. Het ligt nogal afgelegen en aanvankelijk hadden we moeite het te vinden, ondanks de GPS (die ook niet alles weet!). Maar als je doorzet, zul je er uiteindelijk zeker komen.
Bijzondere en rustige locatie
Mooie natuur

Nogal lastig te vinden
review geplaatst op 2016-12-24

9

Categorie: Regio

Toscane

Het zuidoosten van Toscane is een wat minder gebaand pad. Het is een voormalig vulkanisch gebied. De vulkanen zelf zijn uitgedoofd maar er zijn nog veel thermische bronnen. In Saturnia vind je er diverse. Saturnia is een van de interessantste thermale oorden van Italië. De naam van de warme rivier is de Gorello, die wat verder uitmondt in de Stellata. Het typische water komt uit de ondergrond met een snelheid van 800 liter per seconde. De temperatuur is constant: 37° graden. We nemen een gratis bad in de Cascata del Mulino, 2,5 kilometer ten zuiden van Saturnia. Het heilzame water bevat magnesium, carbonaat en algen, wat de huid verzacht. Het ruikt uiteraard wel naar zwavel. We vinden het een ontspannen plek, midden in de natuur gelegen, en we maken mooie foto’s van de baden en de waterval. Saturnia zelf is overigens ook een fotogeniek dorp. Helemaal fantastisch is de ligging van Pitigliano, even verderop. Pitigliano behoort tot de mooiste stadjes van Italie. Het is een van de meest typische plaatsen in de Maremma, helemaal uitgegraven in de tufsteen. De indrukwekkende stadsmuren van Pitigliano stammen uit de zestiende eeuw. Door ligging van het dorp en de bijzondere vorm van de stadsmuren lijkt Pitigliano nog het meest op een oude burcht. Het aanzicht van het dorp is werkelijk geweldig. Het historische centrum van het dorp is in zijn geheel autovrij wat wel wat voor parkeerproblemen zorgt in de directe omgeving van het centrum.
verrassende natuur
relaxte en ontspannen omgeving

bij de baden kan het druk zijn
locals komen hier namelijk ook graag
review geplaatst op 2016-10-23

Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50

Praktische informatie