Toscane

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kloosterovernachting in San Gimignano

Toscane,
Italië


Overnachten in het middeleeuwse stadje San Gimignano heeft als groot voordeel dat je er kunt genieten van de rustige uren wanneer de bussen en andere dagbezoekers vertrokken zijn. Én van de ochtenduren voordat de toeristen het mooie stadje weer komen bestormen. Hiervoor zijn enkele hotels in de stad voorhanden of B&B's en boerderijen in de directe omgeving.

Als alternatieve buiten de gebaande paden accommodatie kan ik het Benedictijnenklooster 'Monastery of San Girolamo' aanbevelen.
Het klooster is misschien wel het allerbeste plekje van de stad! Het ligt tegen de heuvels aan in een rustige hoek waar je ook overdag nauwelijks toeristen tegenkomt. Hoezo druk? Een toplocatie wat mij betreft met vanuit je kamer een prachtig uitzicht op de heuvels van Toscane.

Het klooster is een gesloten gemeenschap van Benedictijnse nonnen maar daar gastvrijheid een belangrijke pijler is van hun geloof bieden zij overnachtingsgelegenheid voor de reiziger. Mannen en kinderen ook welkom. De gastenkamers zijn ruim, schoon, sober praktisch ingericht. De kosten zijn per persoon per nacht €37.50.
Ontbijt is inbegrepen: sap, brood, boter, jam, fruit tussen 08:00-10:00.
Koffie of thee maak je zelf in de keuken.
Extra voordeel: Parkeerplek binnen de stadsmuren.

Adres: Via Folgore, 30, 53037 San Gimignano
Website: http://www.monasterosangirolamo.it/index.php?p=contattaci
Reserveer vooraf : Tel/Fax: 0577-940573

Een van de nonnen (Sister Magdalena) spreekt Frans.
De inchecktijden zijn strikt tussen 9:00-12:00 en 15:30-17:30
(de nonnen hebben uiteraard hun dagorde).
Je krijgt een sleutel voor de kamer en een voor de kloostervoordeur, bent vrij om te komen en gaan wanneer je wilt.
De kloostersfeer ervaren was voor mij een toegevoegde waarde voor het proeven van de middeleeuwse sfeer van San Gimignano.