Toscane

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Toscane image

Nutella, onlosmakelijk verbonden met Italie

Toscane
Italië
Partingoli

Nutella, onlosmakelijk verbonden met Italie

Afgelopen Dinsdag was het wereld Nutella dag en de bruine pasta is veel meer dan een boterhambedekker. Nutella is verbonden met de Italianen .in ieder huis staat een pot. zeker weten. Potten tot 5 kilo zijn geen uitzondering. ook bij ons thuis is de "merenda" (het 5 uurtje van de kids na school) een plak Pane Toscano met mascarpone en Nutella.....Hemels

Nutella bereikbaar in nederland? probeer deze maar eens.
Heb je ook dat grens gevoel? Dat gevoel dat we tegen de lente aan zitten, maar het buiten nog steeds lijkt op de winter?
Zou jij ook niet liever om vier uur stoppen en dat stoffige bureau, of die bouwplaats of die kleffe cabine van je vrachtauto willen verlaten en met een koude rosé of een biertje op een terras gaan zitten?
NOU, IK WEL!
Ik heb het wel gehad met die horizontaal effect regen en die harde wind.ik wil warmte!
Helaas heb ik geen idee wie er aanspreekpunt is voor het aanvangen van de lente, dus moet ik ergens anders warmte zoeken.

Even pauze
Betekend; even stoppen met werken en naar de koffiemachine lopen. Ik hoop dat je een beetje fatsoenlijke koffie op je werk hebt.
Wat hebben we nog meer nodig? een kopje, een beetje slagroom, een chocoreep en een flinke theelepel nutella.
Heb je dit niet bij je werkplek,kijk dan eens in de kantine of loop even naar de lokale grootgrutter. het is het waard en die spuitbus slagroom kan je nog de hele week gebruiken.

Zet een kopje sterke espresso. Pak een flinke lepel Nutella en roer die door je koffie. Doe hier slagroom over en breek de helft van die chocoreep af.
Heel veel meer hoef ik niet uit te leggen toch?

Omdat we Nutella niet voor onszelf willen houden, maar de rest van de wereld ook willen laten meegenieten:

Het grote Nutella-kookboek
Door: Paola Balducchi
ISBN. 978 90 230 1262 7