Siena

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Meesterwerk

Siena,
Italië


Tijdens mijn fotografie opdracht voor het vastleggen van een bruiloft in Siena had ik ook even tijd om zelf wat rond te scharrelen in deze prachtige stad. Mijn blik werd al snel getrokken naar de Duomo van Siena, een waar meesterwerk! Van binnen is het nog oogverblindender als buiten vind ik met de koepel als een van de hoogtepunten!!!

In 1200 werd met de bouw van de Duomo begonnen. Naarmate de werkzaamheden vorderden, wilden de inwoners van Siena er het grootste monument van het christendom van maken. Die ambitie heeft hen echter parten gespeeld. Niet alleen hebben de werkzaamheden 170 jaar lang aangesleept, bovendien is de uiteindelijke kerk kleiner uitgevallen dan bedoeld. Toch blijft het resultaat absoluut overweldigend.

Je kan de koepel en het dakterras van de Duomo ook van dichterbij bewonderen als je een bezoek aan de ‘porta del cielo’ (5) toevoegt aan je toegangsticket. Tijdens dat bezoek zie je de binnenkant van de kerk vanuit de hoogte, passeer je langs het prachtige roosvenster en kijk je vanuit de zuilengalerij in de voorgevel van de Duomo neer op het plein.