Sicilië Reviews

9

Categorie: Regio

Sicilië

TravelGoom was hier op 2018-07-01

Sicilië is al prachtig maar niet compleet zonder bezoek aan de Eolische eilanden ten noorden van het hoofdeiland. De Eolische eilanden met roemrijke namen als Vulcano en Stromboli zijn paradijsjes waar naast mooie stranden, leuke dorpjes met dito terrasjes je heerlijk korte wandelingen kunt maken of de snorkel kunt pakken. Er is nog een hoop vulkanische activiteit wat de trip extra bijzonder maakt. Vanuit Milazzo vertrekt de boot naar Vulcano (ca. 1u varen) en daar vandaan verder. Je kunt bijna het hele jaar op de bonnefooi naar de eilanden, overnachtingsplaatsen genoeg met uitzondering van augustus. Ik bezocht Vulcano en Stromboli maar er zijn 7 eilanden in totaal. Mijn tips: - Vulcano: beklim de vulkaan voor uitzicht en de gele zwavelkristallen, neem een warm modderbad, huur een scooter en rijdt naar het vissersgehucht Gelso in het zuiden. Huur een boot en zwem in afgelegen baaien. Er is een lekker zwart strand en gezellig winkelstraatje. Kleinschalig, laidback. - Stromboli: avondexcursie naar Stromboli vulkaan voor het 'vuurwerk', wandeling rond het eiland (dagtocht) Trek voor elk eiland 2 nachten uit voor een on-Europees avontuur. Kijk voor het indruk dit mooie drone-filmpje: https://vimeo.com/140816137 - dit is een update -
Fijne accomodaties
Afgelegen baaien en strandjes
Vulcanische activiteit, wandelend te ervaren
Rustig, laidback sfeertje

Duur in hoogseizoen
review geplaatst op 2018-08-30

9

Categorie: Regio

Sicilië

dvanweert was hier op 2015-05-01

De natuur en cultuur en vooral het heerlijke eten van Italië heeft mij persoonlijk altijd aangetrokken. Maar ik zag er weinig in om met half Nederland aan hetzelfde meer te gaan liggen. Sicilië was voor dan ook een super alternatief: rauw, authentiek, oude tempels, prachtige natuur, lekker eten en weinig toerisme. Wij hebben in een week met name de Noordkust en een gedeelte van de Westkust gezien. Met een huurauto kun je zelf het eiland verkennen. Verwacht geen strandtenten of veel vermaak, juist de lokale ervaringen maken deze trip de moeite waard: Bezoek een markt in Palermo Loop een kerk binnen en je kunt zomaar in een Italiaanse bruiloft terecht komen Neem de veerboot naar Favignana en scooter daar langs prachtige baaitjes Verken de kustwegen langs mooie uitkijkpunten en strandjes Eet als de Italianen: ontbijt met cappuccino en zoetigheid en eet pasta als voorgerecht! Bezoek de oude Griekse Tempels Huur een bootje en vaar zelf langs de prachtige rotskust Ontdek Italië buiten de gebaande paden!
buiten de gebaande paden
natuur en cultuur
goed zelf te ontdekken
helder blauw water
heerlijk eten voor bijna niks

weinig voorzieningen
slecht onderhouden steden
bevolking niet altijd even vriendelijk
review geplaatst op 2017-05-12

8

Categorie: Regio

Sicilië

marjolijn was hier op 2010-05-01

Syracuse heeft een rijk verleden, onder meer als machtige Griekse kolonie. Het archeologische park met resten uit de Griekse en ook Romeinse tijd is bij de meeste bezoekers wel bekend. Veel minder bekend is een overblijfsel uit de vroeg-christelijke tijd: niet alleen in Rome maar ook in Syracuse kun je afdalen in de catacomben!. De catacomben van San Giovanni zijn zelfs de grootste catacomben buiten Rome, en ook deze uitgestrekte dodenstad is open voor publiek. De catacomben dateren uit de tijd toen de eerste christenen al niet meer vervolgd werden. Er zijn verschillende typen graven te zien. In de oorlog dienden ze als schuilplaats voor de inwoners van Syracuse. Te vinden tussen het archeologisch park en het Regionaal Archeologisch Museum.
relatief onbekend bij toeristen
rustig, weinig bezoekers
grote ondergrondse dodenstad

geen
review geplaatst op 2017-06-07

8

Categorie: Regio

Sicilië

JoshuaX was hier op 2007-06-01

Van de oude stad Segesta in het noordwesten van Sicilië staan nog maar twee dingen overeind, maar wel twee heel bijzondere dingen. De tempel van Segesta is prachtig intact en ligt midden in het landschap, helemaal vrijstaand. Dit is één van de best bewaarde exemplaren buiten Griekenland. Als je van hieruit 20 minuten verder loopt, met een klein stukje klimmen, kom je uit bij het Grieks theater van Segesta, waar in vervlogen tijden grootse toneelstukken werden opgevoerd (stel ik me zo voor). De tribunes zijn niet groot, maar vooral de ligging is spectaculair. Het ligt boven op een hoog plateau met de kijkrichting op het Siciliaanse landschap. De ligging buiten de toeristische zones garandeert bijna dat je deze twee prachtige overblijfselen van deze verloren stad met weinig anderen hoeft te delen.
Prachtige ligging midden in het landschap
Zeer mooi behouden Griekse tempel en theater
Vrij rustig, niet veel toeristen

Ligt geïsoleerd in het noordwesten
review geplaatst op 2016-11-15

Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.
Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.

Praktische informatie