Sicilië image
Sicilië image Sicilië image

Sicilië

Reviews

Sicilië
Italië
Jjfoto

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Italië Sicilië
Sicilië is al prachtig maar niet compleet zonder bezoek aan de Eolische eilanden ten noorden van het hoofdeiland. De Eolische eilanden met roemrijke namen als Vulcano en Stromboli zijn paradijsjes waar naast mooie stranden, leuke dorpjes met dito terrasjes je heerlijk korte wandelingen kunt maken of de snorkel kunt pakken. Er is nog een hoop vulkanische activiteit wat de trip extra bijzonder maakt. Vanuit Milazzo vertrekt de boot naar Vulcano (ca. 1u varen) en daar vandaan verder. Je kunt bijna het hele jaar op de bonnefooi naar de eilanden, overnachtingsplaatsen genoeg met uitzondering van augustus. Ik bezocht Vulcano en Stromboli maar er zijn 7 eilanden in totaal. Mijn tips: - Vulcano: beklim de vulkaan voor uitzicht en de gele zwavelkristallen, neem een warm modderbad, huur een scooter en rijdt naar het vissersgehucht Gelso in het zuiden. Huur een boot en zwem in afgelegen baaien. Er is een lekker zwart strand en gezellig winkelstraatje. Kleinschalig, laidback. - Stromboli: avondexcursie naar Stromboli vulkaan voor het 'vuurwerk', wandeling rond het eiland (dagtocht) Trek voor elk eiland 2 nachten uit voor een on-Europees avontuur. Kijk voor het indruk dit mooie drone-filmpje: https://vimeo.com/140816137 - dit is een update -
Regio
 • Fijne accomodaties
 • Afgelegen baaien en strandjes
 • Vulcanische activiteit, wandelend te ervaren
 • Rustig, laidback sfeertje
 • Duur in hoogseizoen
Review geplaatst op 2018-08-30
8
Italië Sicilië
Syracuse heeft een rijk verleden, onder meer als machtige Griekse kolonie. Het archeologische park met resten uit de Griekse en ook Romeinse tijd is bij de meeste bezoekers wel bekend. Veel minder bekend is een overblijfsel uit de vroeg-christelijke tijd: niet alleen in Rome maar ook in Syracuse kun je afdalen in de catacomben!. De catacomben van San Giovanni zijn zelfs de grootste catacomben buiten Rome, en ook deze uitgestrekte dodenstad is open voor publiek. De catacomben dateren uit de tijd toen de eerste christenen al niet meer vervolgd werden. Er zijn verschillende typen graven te zien. In de oorlog dienden ze als schuilplaats voor de inwoners van Syracuse. Te vinden tussen het archeologisch park en het Regionaal Archeologisch Museum.
Regio
 • relatief onbekend bij toeristen
 • rustig, weinig bezoekers
 • grote ondergrondse dodenstad
 • geen
Review geplaatst op 2017-06-07
9
Italië Sicilië
De natuur en cultuur en vooral het heerlijke eten van Italië heeft mij persoonlijk altijd aangetrokken. Maar ik zag er weinig in om met half Nederland aan hetzelfde meer te gaan liggen. Sicilië was voor dan ook een super alternatief: rauw, authentiek, oude tempels, prachtige natuur, lekker eten en weinig toerisme. Wij hebben in een week met name de Noordkust en een gedeelte van de Westkust gezien. Met een huurauto kun je zelf het eiland verkennen. Verwacht geen strandtenten of veel vermaak, juist de lokale ervaringen maken deze trip de moeite waard: Bezoek een markt in Palermo Loop een kerk binnen en je kunt zomaar in een Italiaanse bruiloft terecht komen Neem de veerboot naar Favignana en scooter daar langs prachtige baaitjes Verken de kustwegen langs mooie uitkijkpunten en strandjes Eet als de Italianen: ontbijt met cappuccino en zoetigheid en eet pasta als voorgerecht! Bezoek de oude Griekse Tempels Huur een bootje en vaar zelf langs de prachtige rotskust Ontdek Italië buiten de gebaande paden!
Regio
 • buiten de gebaande paden
 • natuur en cultuur
 • goed zelf te ontdekken
 • helder blauw water
 • heerlijk eten voor bijna niks
 • weinig voorzieningen
 • slecht onderhouden steden
 • bevolking niet altijd even vriendelijk
Review geplaatst op 2017-05-12
8
Italië Sicilië
Van de oude stad Segesta in het noordwesten van Sicilië staan nog maar twee dingen overeind, maar wel twee heel bijzondere dingen. De tempel van Segesta is prachtig intact en ligt midden in het landschap, helemaal vrijstaand. Dit is één van de best bewaarde exemplaren buiten Griekenland. Als je van hieruit 20 minuten verder loopt, met een klein stukje klimmen, kom je uit bij het Grieks theater van Segesta, waar in vervlogen tijden grootse toneelstukken werden opgevoerd (stel ik me zo voor). De tribunes zijn niet groot, maar vooral de ligging is spectaculair. Het ligt boven op een hoog plateau met de kijkrichting op het Siciliaanse landschap. De ligging buiten de toeristische zones garandeert bijna dat je deze twee prachtige overblijfselen van deze verloren stad met weinig anderen hoeft te delen.
Regio
 • Prachtige ligging midden in het landschap
 • Zeer mooi behouden Griekse tempel en theater
 • Vrij rustig, niet veel toeristen
 • Ligt geïsoleerd in het noordwesten
Review geplaatst op 2016-11-15

TOP REISAANBIEDINGEN

Dwaal door de onbekende Marken

SRC Reizen

Dwaal door de onbekende Marken

Maak kennis met de relatief onbekende Italiaanse regio De Marken! Reis door glooiende heuvellandschappen, ontdek middeleeuwse dorpjes en geniet van lokale specialiteiten.

indiv. reis - Incl. vlucht - 8 dagen vanaf €919
Beleef het échte Italië in Napels en Apulië

SRC Reizen

Beleef het échte Italië in Napels en Apulië

Zin om iets nieuws in Italië te ontdekken? Maak een rondreis door het zuiden van Italië en ontdek dynamisch Napels en authentiek Zuid-Italië!

indiv. reis - Incl. vlucht - 9 dagen vanaf €1079
Met een huurauto over Sicilië

SRC Reizen

Met een huurauto over Sicilië

Sicilië heeft ontzettend veel te bieden! Maak een rondreis over het eiland en ontdek het allemaal, van Palermo tot Catania en natuurlijk de machtige Etna.

indiv. reis - Incl. vlucht - 8 dagen vanaf €939
De mooiste opera’s in Verona

SRC Reizen

De mooiste opera’s in Verona

Het operafestival van Verona is wereldberoemd. Bewonder spektakelstukken in het Romeinse amfitheater én maak kennis met prachtig Noord-Italië in Verona, Bologna en Vicenza.

Groepsreis - Incl. vlucht - 5 dagen vanaf €998
Eilandhoppen op Sardinië en Corsica

SRC Reizen

Eilandhoppen op Sardinië en Corsica

Reis naar twee eilanden met elk een eigen karakter. Ontdek in het ruige landschap met spannende kusten de boeiende geschiedenis van Sardinië en Corsica.

Groepsreis - Incl. vlucht - 12 dagen vanaf €1839
Verken Napels en Zuid-Italië

SRC Reizen

Verken Napels en Zuid-Italië

Geniet van het échte Italiaanse leven in Zuid-Italië! Proef de verrukkelijke streekgerechten, ontdek culturele schatten en geniet van het schilderachtige landschap.

Groepsreis - Incl. vlucht - 9 dagen vanaf €1169
Ontdek puur en ongerept Calabrië

SRC Reizen

Ontdek puur en ongerept Calabrië

Calabrië is heerlijk puur en ongerept! Diep in de punt van de Italiaanse laars vind je onontdekte juweeltjes als Tropea, Pizzo en Scilla.

Groepsreis - Incl. vlucht - 8 dagen vanaf €1298