Sicilië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lampedusa, een interessante bestemming

Sicilië,
Italië


Lampedusa is een bijzonder eiland dat zich in de middellandse zee bevindt. Dit eiland zit tussen Libië en Sicilië in en staat bekend om zijn vluchtelingen. Hier merk je in Lampedusa bijna niets van, tenzij je het echt op zoekt. Ondanks dit is Lampedusa op zichzelf een heel bijzonder eiland.

Het eiland is klein en in één dag kan je met je auto het eiland rond. De Natuur is apart en zeker iets wat je niet snel ziet. Het landschap is voornamelijk dor, droog maar heeft wel een aantal bomen en cactussen. Ondanks dit, maakt dit het eiland weer heel mooi, maar ook weer zo duister wegens het verleden van dit eiland.

Het eiland is in het bezit van één van de mooiste stranden van Europa. Het wel bekende rabbit beach. Het heeft een vel witte strand, gecombineerd met de vel blauwe zee.
Rond de avond wanneer de zon zakt zie je de sterrenhemel tevoorschijn komen. Dit is als je buiten het dorpje bent een van de meest magische dingen die je kunt zien.
In de nacht is het er zo donker dat zelfs de Melkweg zichtbaar is. Als je geluk hebt kan je zelfs de Zevengesternte (Plejaden) zien.

Naast dit heeft Lampedusa een klein dorpje met een aantal hele interessante restaurantjes met goed Italiaans eten. Het kleine dorpje is heel licht en heeft een mooi uitzicht over zee.

Een van de leuke plekken om de verblijven is de Rock Village camping. Het is een stukje Lampedusa, geheel in het groen en heeft zijn eigen persoonlijke mini strand. In dit mini strand kan je het geluk hebben om snacht's bij het zwemmen licht gevende algen te zien. En is daarom ook een bijzondere plek om te verblijven. Deze camping heeft naast campers ook, appartementjes waar je kunt verblijven.

Lampedusa is mooi en indrukwekkend en is zeker een bezoekje waard voor wanneer je een weekend weg wilt en wilt ontspannen.