Sicilië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Valle di Templi, terug naar de Griekse oudheid

Sicilië,
Italië


Vlak bij de moderne stad Agrigento liggen de ruïnes van de antieke stad Akragas, ooit gesticht door Griekse immigranten op Sicilië. Ze deden geen half werk: in de Valle di Templi tref je nog een aantal gave Griekse tempels aan, die al van verre vanaf de weg zichtbaar zijn omdat ze hoog op een bergkam gebouwd zijn. Een indrukwekkend gezicht, en dat moet het vroeger ook geweest zijn voor schepen die al vanaf de zee deze tempels konden ontdekken. 's Avonds zijn ze prachtig verlicht, maar te ver weg om goed te fotograferen.

De tempels zijn dagelijks te bezoeken van 's ochtends 9 tot 's avonds 19 uur en in de zomer ook 's avonds van 19.30 - 23 uur. Verwacht niet dat je hier alleen bent, het is één van de grootste toeristische attracties op Sicilië. Wij waren er in september, 's ochtends om 9.30 uur en toen viel de drukte heel erg mee. Het is de moeite waard, en natuurlijk niet voor niets een toeristisch hoogtepunt. Buiten het hoogseizoen en buiten de spitsuren is het er prima rondwandelen.

Tussen de zuilen door zie je een glimp van Agrigento, dat een leuk oud centrum heeft met nauwe steile straatjes en leuke pleinen, en ook zeker een bezoek verdient.