Beklimming van de Etna: een alternatieve route

Indien je even gefascineerd bent door vulkanen als ik, dan mag de Etna zeker niet op je lijstje ontbreken. Gelegen aan de zee en veel groter dan de omringende bergen, heb je een prachtig zicht op de omgeving. Het is dan ook zeker een dag hard stappen waard. Het is mogelijk de krater van de Etna via een jeep tot op 100 meter te naderen, maar voor de liefhebbers kan het ook te voet. De zuidzijde van de vulkaan is verreweg de populairste, dankzij de goede bereikbaarheid vanuit de stad Catania. Onlangs heb ik de Etna echter via de noordzijde beklommen en die is naar mijn mening veel interessanter.

Daar waar de zuidzijde erg toeristisch is en de ene jeep na de andere je als voetganger voorbijsteekt, is de noordzijde van de Etna veel rustiger. Je kan er geraken via het dorpje Linguaglossa. Indien je nog inkopen moet doen, is dit dorp je laatste bevoorradingsplaats op weg naar de top (let op, de plaatselijke supermarkt houdt er tussen 12 en 4 een siesta!). Vanuit Linguaglossa vertrekt er een weg voor auto's naar boven. Op ongeveer 1600 meter hoogte vind je enkele zeer goed onderhouden, gezellige berghutten waar je kan eten en slapen. Vandaaruit gaat de weg nog even omhoog om uit te komen op een relatief grote parking op 1800 meter. Vandaaruit vertrekt de slopende, maar mooie, tocht te voet.

Veel toeristen ga je er niet aantreffen en ook van de jeeps met toeristen passeer je er aan die kant van de Etna maar enkele per dag. Het pad is goed zichtbaar, maar wel erg lang. Op zich is het pad niet moeilijk, maar het spreekt voor zich dat een basisconditie nodig is om een hoogteverschil van ruim 1500 meter te overbruggen. Wijzelf hebben er toen 9u over gedaan om vanuit de parking de top te bereiken en weer af te dalen.

Laat kaart zien

Advertorial
Laat je inspireren door een van onze reisspecialisten

Info over deze tip

Deze reisreporter heet evaantonio
Deze foto is gemaakt in Italië
De bestemming is Sicilië
Geplaatst op 25 May 2012
De gekozen categorie is Bijzondere locatie

De beste foto's en tips


2 reactie(s) bij "Beklimming van de Etna: een alternatieve route"

  • profile image comment
    Door Bowral • geplaatst op 01 Jun 2012 | 19:15:07

    Ik doe het je niet na!

  • profile image comment
    Door corriedewinter • geplaatst op 29 May 2012 | 11:16:23

    Knappe prestatie en een goed idee voor de echte klimmers.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.


Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.
Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.