Het vermeende graf van Archimedes - Syracuse

Eureka! We hebben het graf van Archimedes gevonden, een groots natuurkundige (en nog veel meer). Het was even zoeken want om een duistere reden lag het graf buiten de toeristische route en zonder oud reisgidsje in de hand zou t veel lastiger te vinden zijn geweest.

Archimedes van Syracuse was een Oud-Griekse wiskundige, natuurkundige, ingenieur, uitvinder en sterrenkundige. Hoewel er weinig details over zijn leven bekend zijn, wordt hij beschouwd als een van de belangrijkste wetenschappers uit de klassieke oudheid. Tot zijn bijdragen aan de natuurkunde behoren de grondslagen van de hydrostatica, de statica en de verklaring voor het beginsel van de hefboom. Aan hem wordt het ontwerp van een aantal innovatieve machines toegeschreven (bron wikipedia)

Laat kaart zien

Advertorial
Laat je inspireren door een van onze reisspecialisten

Info over deze foto met tip

Deze reisreporter heet AngelaenAnniek
Deze foto is gemaakt in Italië
De bestemming is Sicilië
Geplaatst op 26 Jul 2012
De gekozen categorie is Landschap

De beste foto's en tips


1 reactie(s) bij "Het vermeende graf van Archimedes - Syracuse"

  • profile image comment
    Door Leeu • geplaatst op 26 Jul 2012 | 19:40:14

    mooie foto

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.


Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.
Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.